Μύκονος: Έπιασαν… δουλειά οι μπουλντόζες στο «Nammos» – Γκρεμίζουν αυθαίρετες κατασκευές

Οι μπουλντόζες έχουν πιάσει… δουλειά από νωρίς το πρωί στην Μύκονο. Εκεί όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες και οι κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών.

Το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος είχε εντοπίσει σημαντικές αυθαιρεσίες στο διάσημο στέκι στην Ψαρρού και το σχετικό πρωτόκολλο κατεδάφισης είχε εκδοθεί από τις 19 Απριλίου. Το κατάστημα μάλιστα έχει σφραγιστεί από τις 10 Μαΐου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν γκρεμίζεται το σύνολο του κτιρίου αλλά κάποιες προσθήκες και τα τμήματα που χτίζονταν την ώρα που οι επιθεωρητές έφθασαν στο σημείο. Υπάρχουν και άλλα κτίρια, για τα οποία δεν έχει ολοκληρωθεί η έκθεση των επιθεωρητών Περιβάλλοντος και θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις.

Οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες πάντως έχουν προσφύγει στο εφετείο ζητώντας αναστολή κατεδάφισης προκειμένου να λειτουργήσουν τουλάχιστον κατά τη θερινή σεζόν.

Οι μπουλντόζες άρχισαν τις κατεδαφίσεις από τις 06:45 το πρωί στο Nammos δεδομένου ότι προσέρχονται τουρίστες στο νησί των Ανέμων και λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Πολλοί κάτοικοι του νησιού επισημαίνουν ότι οι εργασίες αυτές ίσως θα έπρεπε να γίνουν νωρίτερα, πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν καθώς η εικόνα αυτή δεν δίνει καλή εικόνα για την περιοχή.

Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου: Χρήμα και εκφοβισμός έβαλαν στον πάγο τον νόμο στη Μύκονο

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, σε αποκλειστική του συνέντευξη στη Realnews, είχε δηλώσει αποφασισμένος να εφαρμόσει πλήρως τον νόμο και την τάξη στο Νησί των Ανέμων.

Μετά την παραγγελία που του έδωσε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, έχει εγκατασταθεί στη Μύκονο από τις αρχές Απριλίου, μαζί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή και επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. Nίκο Μπογατίνη, και συντονίζει, ελέγχει και προστατεύει τις Αρχές, εφαρμόζοντας κατά γράμμα τον νόμο σε περιπτώσεις που έχουν διαπιστωθεί πολεοδομικές αυθαιρεσίες, καταπάτηση παραλιών, παραβάσεις ηχορύπανσης ή άλλες παράνομες πράξεις.

«Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοια έκταση, δηλαδή τέτοια ευρύτατη παραγγελία. Όμως ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς η κατάσταση στη Μύκονο έχει ξεφύγει. Η αυθαιρεσία έχει γίνει καθεστώς σε αυτό το νησί και η Δικαιοσύνη έπρεπε να δείξει ότι δεν ανέχεται αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο εισαγγελικός λειτουργός στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Realnews. O άνθρωπος που έχει κάνει να χάσουν τον ύπνο τους όσοι επί δεκαετίες αυθαιρετούν στα νησιά των Κυκλάδων, δημιουργώντας «ένα κράτος εν κράτει», όπως o ίδιος χαρακτηρίζει την ανεπίτρεπτη κατάσταση, έχει βάλει στο στόχαστρο πρωτίστως τις παραβάσεις μεγάλων επιχειρήσεων, που με αυθαίρετες κατασκευές και την ισχύ του χρήματος έχουν αλλοιώσει τα νησιωτικά χαρακτηριστικά της Μυκόνου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ