Μοσχάτο: Μυστικά που ρίχνουν φως στο έγκλημα – Τα κρυπτονομίσματα και η μοιραία συνάντηση

Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του 50χρονου που βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στο Μοσχάτο. Για τον θάνατό του κατηγορείται μια 47χρονη γυναίκα, στην οποία χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Ο άνδρας φέρεται να δραστηριοποιούνταν μεταξύ άλλων και στον τομέα των κρυπτονομισμάτων, διαχειριζόμενος ένα ποσό που, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνούσε το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Θρίλερ στο Μοσχάτο: Υπήρχε τελικά τρίτο πρόσωπο στη σκηνή του εγκλήματος;

Του ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Τα χρήματα αυτά είχαν προέλθει από τουλάχιστον 20 πελάτες στους οποίους είχε υποσχεθεί υψηλές αποδόσεις. Αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά ακόμα δεν έχουν καταλήξει εάν έχουν να κάνουν με κοινό απατεώνα ή με έναν επαγγελματία, ο οποίος τελικά δεν κατάφερε να υλοποιήσει το επενδυτικό του πλάνο για τα κεφάλαια που διαχειριζόταν. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστρέψει οικονομικά τους πελάτες του, ανάμεσά τους και τη 47χρονη, η οποία πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Μοσχάτο: «Τελείωσες. Έχεις καταστρέψει οικογένειες» – Νέο ΒΙΝΤΕΟ μέσα από το γραφείο του 50χρονου

Κύκλος πελατών

Από την πρώτη ημέρα που ίδρυσε την εταιρεία επενδύσεων ο 50χρονος λογιστής έκανε ένα μεγάλο άνοιγμα στα κρυπτονομίσματα, προσελκύοντας μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έναν ικανό αριθμό πελατών που διέθεταν μεγάλα χρηματικά ποσά. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο των πελατών βρέθηκε και η 47χρονη μητέρα δύο αγοριών, η οποία εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση καλλιέργειας και πώλησης λουλουδιών στη χονδρική. Ο 50χρονος την έπεισε να επενδύσει τα χρήματά της, υποσχόμενος μεγάλες και εξασφαλισμένες αποδόσεις. Η 47χρονη αρχικά κατέβαλε ένα ποσό της τάξεως των 10.000 ευρώ και μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το πρώτο διάστημα λάμβανε μηνιαίως ποσά από 400 έως και 800 ευρώ ως κέρδη από την επένδυσή της. Αυτό την οδήγησε στο να επενδύσει τους επόμενους μήνες επιπλέον χρήματα και μάλιστα να λάβει χρηματικά ποσά ακόμα και από τους συγγενείς της, ώστε και αυτοί να επωφεληθούν από τη «σίγουρη» επένδυση του 50χρονου λογιστή.

Όπως υποστηρίζει η γυναίκα, το συνολικό ποσό που έδωσε σταδιακά ανέρχεται στα 200.000 ευρώ. Ωστόσο, πολύ γρήγορα άρχισε η αντίστροφη μέτρηση και αντιλήφθηκε πως τα χρήματα είχαν χαθεί. Ο 50χρονος, με διάφορους τρόπους, προσπαθούσε να την πείσει πως με τα χρήματά της δημιουργεί νέες εταιρείες με μεγαλύτερες ευκαιρίες κέρδους. Μία από αυτές, που δημιούργησε το 2018, ήταν εταιρεία μίσθωσης οχημάτων, εταιρικών και ιδιωτικών, ερχόμενος σε συμφωνία για την παραχώρηση οχημάτων με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα ενοικίασης αυτοκινήτων.

Μοσχάτο: Προφυλακιστέα η 47χρονη για τον απαγχονισμό του 50χρονου ασφαλιστή

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος έπειθε τους πελάτες του να αγοράζουν τα αυτοκίνητα που τους ενοικίαζε, δίνοντάς του αρχικά μια καλή προκαταβολή, με την προοπτική να τα εξοφλούσαν σε βάθος τριών και πλέον ετών. Οι τιμές πώλησης ακριβών αυτοκινήτων ήταν ιδιαίτερα ελκυστικές, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους νέους πελάτες να πέσουν στην καλοστημένη του παγίδα. Όταν ο λογιστής σταμάτησε να πληρώνει την εταιρεία από την οποία νοίκιαζε τα αυτοκίνητα ξεκίνησαν νέα προβλήματα, καθώς κατασχέθηκαν τα αυτοκίνητα που ήδη είχαν στην κατοχή τους οι πελάτες του. Οι άνθρωποι βρέθηκαν χρεωμένοι, καθώς, πέρα από τη μεγάλη προκαταβολή που είχαν καταβάλει, έπρεπε να πληρώσουν και στην εταιρεία για το αυτοκίνητο που είχαν στην κατοχή τους. Το χρέος εκτοξεύτηκε περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα ο 50χρονος να πέσει θύμα ξυλοδαρμού από πελάτες του που ήθελαν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, τα οποία ο ίδιος αδυνατούσε να επιστρέψει.

Ο ίδιος προέβαλε ως δικαιολογία πως η σύζυγός του είχε αδειάσει τους λογαριασμούς του και είχε φύγει με τα παιδιά του στην Αλβανία. Για τον λόγο αυτόν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά έχουν ήδη ζητήσει άρση των τραπεζικών λογαριασμών του.

Καλούσε σε βοήθεια

Το βράδυ της περασμένης Κυριακής, γείτονες του 50χρονου ειδοποίησαν την Αστυνομία λόγω της φασαρίας και των εκκλήσεων για βοήθεια που άκουγαν από το διαμέρισμα του λογιστή στο Μοσχάτο.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στην οδό Γράμμου χτύπησαν την πόρτα του διαμερίσματος, όπου και τους άνοιξε η 47χρονη. Στο μονόζυγο που ήταν στερεωμένο στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας κρεμόταν το άψυχο κορμί του λογιστή. Η 47χρονη κρατήθηκε και το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκε πως κατηγορείται πλέον για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί κατηγορείται η γυναίκα, αφού όλο το σκηνικό παραπέμπει σε αυτοκτονία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το ύψος από το μονόζυγο μέχρι το πάτωμα δεν ήταν μεγάλο. Κατά συνέπεια, ο λογιστής ήταν σε θέση να πατήσει γερά στο πάτωμα χωρίς να υποστεί θανάσιμο τραυματισμό.

Το ξαφνικό όμως τράβηγμα της καρέκλας προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα του, πριν προλάβει να πατήσει στο πάτωμα, με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Έτσι, η 47χρονη πλέον βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε θάνατο από απαγχονισμό, πλην όμως υπήρξε κι ένα ενδιαφέρον εύρημα. Τουλάχιστον οκτώ πλευρά του άτυχου λογιστή είχαν κατάγματα από τους πρόσφατους ξυλοδαρμούς που είχε δεχθεί από εξαγριωμένους πελάτες του, ενώ έφερε εκχυμώσεις και αιματώματα στο κεφάλι.

Το ερώτημα λοιπόν που θέτει στο πόρισμά του ο έμπειρος ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνιας είναι πώς ένας άνθρωπος με κατάγματα σε οκτώ πλευρά, τα οποία επιφέρουν φριχτούς πόνους στην παραμικρή κίνηση, κατάφερε να περπατήσει, να ανέβει σε καρέκλα και να περάσει τον βρόγχο που φέρεται να είχε δημιουργήσει γύρω από τον λαιμό του…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ