Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης: «Βλέπω κορίτσια μεθυσμένα, ημίγυμνα και ξυπόλυτα, μάνα δεν έχουν;»

Τις γυναίκες κατηγόρησε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος ότι κυνηγούν την καταξίωση και δεν γίνονται μητέρες.

Στο κήρυγμα του στον Άγιο Νικόλαο Κοζάνης ο Μητροπολίτης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είδα κορίτσια, 13 – 14 χρόνων, μεθυσμένα, ημίγυμνα και ξυπόλυτα. Μάνα δεν έχουν; Όχι! Γιατί η σημερινή γυναίκα πολεμάει τον Θεό στη μητρότητα. Ναι, αλλά η μητρότητα ανέβασε την Παναγία πάνω από την Αγία Τράπεζα».

Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με όσα υποστήριξε για τις αμβλώσεις. Τότε είχε αναφέρει ότι στο παρελθόν οι αμβλώσεις μπορούσαν να δικαιολογηθούν, γιατί οι κοπέλες πήγαιναν στα χωράφια για δουλειά και ένας «παλιάνθρωπος» τις βίαζε, αλλά τώρα «κυκλοφορούν ημίγυμνες στις πόλεις».

«Τότε δεν άντεχε η κοινωνία να χαθεί η τιμή και η παρθενία μιας κοπέλας, γιατί βάδιζε σε αρχές, στη δημόσια αιδώ και στα χρηστά ήθη, σε εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952. Αλλά σιγά-σιγά ήρθαμε και τα σβήσαμε όλα» είχε πει τότε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ