Μικρά παιδιά όμηροι των “αγανακτισμένων”

Μικρά παιδιά όμηροι των “αγανακτισμένων”

Πεδίο διαμάχης μεταξύ κατοίκων, ακροδεξιών στοιχείων και δημοτικών παρατάξεων συνεχίζει να αποτελεί η παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα, με αφορμή αυτή τη φορά την απόφαση της δημοτικής αρχή να κατασκευάσει νέο χώρο πίσω από την ομώνυμη εκκλησία.

Οι εργασίες αναζωπύρωσαν τις αντιδράσεις φέρνοντας εκ νέου στην επιφάνεια τα θλιβερά γεγονότα όταν οι ακροδεξιοί “προστάτες” της περιοχής απομάκρυναν τα παιδιά των αλλοδαπών από την παιδική χαρά του Παντελεήμονα. Εν μέσω επεισοδίων η τότε δημοτική αρχή του Ν. Κακλαμάνη αποφάσισε να βάλει “λουκέτο” στον χώρο.

Σήμερα η πλατεία παρουσιάζει μια θλιβερή εικόνα, με παιδιά να παίζουν έξω από μια ερειπωμένη και ερμητικά σφραγισμένη παιδική χαρά. Το προαύλιο της εκκλησίας είναι ο μοναδικός ελεύθερος χώρος τους, σύμφωνα με το Εθνος.

Οι Έλληνες αποφεύγουν να μιλήσουν, ενώ όσοι τολμούν να εκφράσουν άποψη είναι τα ίδια τα παιδιά, τα οποία στην πλειονότητα τους είναι ρουμανικής καταγωγής. Οι γονείς τους είναι επιφυλακτικοί, καθώς όπως αναφέρουν “ο φόβος έχει φωλιάσει” και στην περίπτωση που γίνει νέα παιδική χαρά “δεν θα πηγαίνουν τα παιδιά τους στην πλατεία”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων, υλοποιώντας απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη εργασίες για τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς, καθώς η υπάρχουσα που παραμένει κλειστή τα δύο τελευταία χρόνια δεν διέθετε άδεια και επιπλέον τα όργανά της είναι ολοσχερώς κατεστραμμένα.

Τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν τα έργα την προηγούμενη Τρίτη, τα οποία όμως διακόπηκαν, καθώς σύμφωνα με τον Δήμο Αθηναίων “οι γνωστοί στην περιοχή αγανακτισμένοι πολίτες” εμπόδισαν τα έργα της κατασκευής της.

Πηγή: Έθνος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ