Μίκης Θεοδωράκης: Το πανό που κρατούσαν φοιτητές έξω από την Μητρόπολη

“Αρνιέμαι να ‘χω σκέψη που σωπαίνει να περιμένει μάταια τον καιρό ΦΣ Πολυτεχνείου – ΕΛΜΕΠΑ – Ιατρικής ΠΚ” γράφει το πανό για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Το πανό που ξεχώρισε ύψωσαν φοιτητές, οι οποίοι βρέθηκαν στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στα Χανιά για το λαϊκό προσκύνημα, ώστε να πουν με αυτόν τον τρόπο το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη.

Κατά την πορεία προς τον ναό φοιτητές τραγουδούσαν τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του δήμου Χανίων που παιάνιζαν συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, πλήθος κόσμου βρέθηκε από νωρίς στο σημείο, κρατώντας ένα λουλούδι για να αποχαιρετίσει τον Μίκη Θεοδωράκη.

Μίκης Θεοδωράκης

Βρακοφόροι και πλήθος κόσμου υποδέχθηκαν νωρίτερα στη Δημοτική Αγορά των Χανίων τη σορό του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί δίπλα στους δικούς του ανθρώπους στο κοιμητήριο του Γαλατά, που ήταν ο τόπος καταγωγής του πατέρα του.

Στον χώρο μπροστά από τον ναό είχαν παραταχθεί, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες του enikos.gr, φορώντας παραδοσιακές στολές της Κρήτης μέλη πολιτιστικών και παραδοσιακών συλλόγων.

Η είσοδος στον ναό, παρά τον πολύ κόσμο, γίνεται με τάξη και με τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας.

Μίκης Θεοδωράκης

Κατά τη σύντομη στάση στη Δημοτική Αγορά, συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ