Μιχάλης Κατσουρής: Η λάθος σύλληψη οπαδού του Παναθηναϊκού και το ψεύτικο προφίλ – Νέα τροπή στην υπόθεση της δολοφονίας του

Σαράντα ημέρες πέρασαν από την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ έπειτα από την επίθεση των Κροατών χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και η υπόθεση φαίνεται πως παίρνει νέα τροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, αστυνομικοί της Ασφάλειας σε διάστημα πέντε ημερών ανακάλεσαν την αναγνώριση υπόπτου, δυνάμει της οποίας είχε εκδοθεί και εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης.

Στον ύποπτο είχε αρχικά αποδοθεί από την αστυνομία ο ρόλος του οργανωτή της ομάδας των χούλιγκαν πριν τελικά αφεθεί ελεύθερος δίχως περιοριστικούς όρους.

Στις 15 Αυγούστου, οκτώ ημέρες μετά τη σύγκρουση χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ και του Παναθηναϊκού με οπαδούς της ΑΕΚ η αρμόδια Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους υπέβαλε ενώπιον της ανακρίτριας μια συμπληρωματική έκθεση ανάλυσης των βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούσαν περιμετρικά του γηπέδου της ΑΕΚ.

Στο συγκεκριμένο έγγραφο, η αστυνομία σημείωνε ότι το άτομο που εμφανιζόταν να συντονίζει την ομάδα των χούλιγκαν προτού αυτοί κινηθούν προς τους οπαδούς της ΑΕΚ (φορώντας κράνος και κρατώντας ένα ανοιχτόχρωμο ρόπαλο) προσομοίαζε με 43χρονο οργανωμένο οπαδό του Παναθηναϊκού.

Οι αναρτήσεις

Σημειώνεται πως οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η αναγνώριση της ΕΛ.ΑΣ. είχε βασιστεί στην επισκόπηση των βίντεο καθώς και σε αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα από άτομο με στοιχεία χρήστη «Eugenia Milito».

Στις αναρτήσεις αυτές αναφερόταν ότι ο 43χρονος είχε οργανώσει τα επεισόδια καθώς και ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός για τον θάνατο του Μιχάλη Κατσουρή.

Με βάση το έγγραφο, η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα εις βάρος του 43χρονου το οποίο εκτελέστηκε τρεις ημέρες αργότερα, το πρωί της 18ης Αυγούστου. Οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε δίωξη παραπέμποντάς τον να απολογηθεί στον ανακριτή την 22α Αυγούστου.

Τα λάθη της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση των Κροατών χούλιγκαν – Σε διάστημα πέντε ημερών, αστυνομικοί της Ασφάλειας ανακάλεσαν την κατάθεσή τους, βάσει της οποίας είχε εκδοθεί και εκτελεστεί ένταλμα σύλληψης.

Στα εικοσιτετράωρα που ακολούθησαν, ωστόσο, και δίχως οι εξελίξεις να λάβουν δημοσιότητα, τα δεδομένα ανατράπηκαν. Ο λογαριασμός με στοιχεία χρήστη «Eugenia Milito» ήταν ψεύτικος.

Επιπλέον, στις 20 Αυγούστου, αστυνομικός της ΥΑΒΑΧ έδωσε κατάθεση με την ιδιότητα του μάρτυρα (ενσωματώθηκε στον φάκελο της δικογραφίας) ανατρέποντας όσα η ίδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. είχε υποστηρίξει μερικά εικοσιτετράωρα νωρίτερα.

Κατέθεσε συγκεκριμένα ότι ύστερα από καλύτερη επισκόπηση του βιντεοληπτικού υλικού, ο ίδιος και οι συνάδελφοί του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο 43χρονος τελικά δεν προσομοιάζει στο άτομο που στα βίντεο εμφανιζόταν να οργανώνει το τάγμα των χούλιγκαν λίγο πριν από την επίθεση.

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παρακάτω, καταθέτοντας ότι ο κρανοφόρος οργανωτής ήταν έτερο άτομο από την ομάδα των 100 και πλέον προφυλακισθέντων για την υπόθεση.

Έχοντας λάβει γνώση της δεύτερης συμπληρωματικής κατάθεσης των αστυνομικών της ΥΑΒΑΧ, εισαγγελέας και ανακριτής άφησαν ελεύθερο τον 43χρονο μετά την απολογία του, διαφωνώντας μόνο για το εάν θα του υποχρέωναν να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.

Τη λύση έδωσε στις 4 Σεπτεμβρίου το δικαστικό συμβούλιο αποφασίζοντας στον 43χρονο να μην μπει κανένας απολύτως περιοριστικός όρος.

Τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν στην αλυσίδα των λαθών και πλημμελών χειρισμών της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση, που είχαν ως συνέπεια οι 150 χούλιγκαν των Bad Blue Boys να διασχίσουν ανενόχλητοι την Ελλάδα παρότι οι Αρχές της Κροατίας και του Μαυροβουνίου είχαν προειδοποιήσει εγκαίρως για την κάθοδο των σκληροπυρηνικών οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Για την υπόθεση διετάχθη ΕΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε μόλις χθες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ