Μεσσηνία: Στον Εισαγγελέα ο εμπρηστής που ομολόγησε πως έβαλε τρεις φωτιές – «Εγώ το έκανα»

Στον Εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί οδηγήθηκε ο 30χρονος εμπρηστής, ο οποίος συνελήφθη από τις αρχές για την φωτιά που ξέσπασε στη Μεσσηνία.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος ομολόγησε στην αρμόδια Διεύθυνση της Πυροσβεστικής που ασχολείται με τους εμπρησμούς πως: «Έχω βάλει άλλες δύο φωτιές στην περιοχή της Μεσσηνίας παλαιότερα». Παράλληλα, για την τωρινή φωτιά που προκλήθηκε στην περιοχή παραδέχτηκε τις πράξεις του λέγοντας: “εγώ το έκανα”.

Ο κατηγορούμενος θα κληθεί να απολογηθεί στον αρμόδιο ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση και εκτιμάται πως θα προφυλακιστεί καθώς κατηγορείται για εμπρησμό από πρόθεση.

Ο δράστης είναι κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας και σε βάρος του έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία, ενώ ερευνώνται οι λόγοι που τον έστρεψαν στο να βάλει τις τρεις φωτιές προκαλώντας τεράστια καταστροφή.

«Ημεδαπός 30 ετών κάτοικος Χαρακοπίου Μεσσηνίας ομολόγησε 3 πυρκαγιές, δύο τις τελευταίες ημέρες και μια την προηγούμενη χρονιά στην ευρύτερη περιοχή Χρυσοκελλαριάς και Υάμειας Μεσσηνίας. Κρατείται και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα», ανέφερε χθες σε ανάρτησή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Βασίλης Κικίλιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ