Μεσολόγγι: Τα ερωτήματα για τη δολοφονία του Μπάμπη – Πώς στήθηκε η ενέδρα θανάτου στον 31χρονο

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα προκειμένου να πέσει φως στις συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε ο Μπάμπης στο Μεσολόγγι αναζητούν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει τις έρευνες.

Μεσολόγγι: «Η οικογένεια του Μπάμπη ήλπιζε μέχρι και την τελευταία στιγμή να είναι ζωντανός» – Συνεχίζονται οι έρευνες για το όπλο

Το μεγάλο ερώτημα είναι το πώς πείστηκε ο 31χρονος να μεταβεί με τον 50χρονο κρεοπώλη σε μια τόσο ερημική τοποθεσία αν υποτεθεί ότι πήγαν εξαρχής στην περιοχή, όπου και εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη: δηλαδή πώς αποφάσισε να τον ακολουθήσει σε μια τόσο απομακρυσμένη περιοχή με βάλτους που δύσκολα περνά κάποιος από εκεί.

Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο 50χρονος κρεοπώλης ο οποίος χθες κρίθηκε προφυλακιστέος με την κατηγορία για ανθρωποκτονία με δόλο, είχε στήσει ενέδρα θανάτου στον 31χρονο, καθώς όπως φαίνεται είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία του. Οι Αρχές βέβαια εξετάζουν και το κίνητρο, καθώς έως τώρα, όπως όλα δείχνουν, ήταν οικονομικό και συγκεκριμένα τα δανεικά ύψους 17.000 ευρώ που ζητούσε ο Μπάμπης να του επιστραφούν πριν φύγει για την Ιταλία.

Μεσολόγγι: Πυροβολημένος με κυνηγετικό όπλο εντοπίστηκε ο Μπάμπης

Ακόμη ένα ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αν κάποιοι βοήθησαν τον 50χρονο κρεοπώλη μετά το έγκλημα, δεδομένων των κλήσεων που έγιναν από το κινητό του σε μια σειρά από πρόσωπα, τα οποία έχουν κληθεί και έχουν καταθέσει στις Αρχές.

Χθες ο κρεοπώλης, τον οποίο οι αστυνομικοί μετά την απολογία του έβαλαν τρέχοντας στην κλούβα, καθώς οι συγκεντρωμένοι συγγενείς και φίλοι του 31χρονου έξω από τα δικαστήρια τον έβριζαν και φώναζαν «δολοφόνε», μεταφέρθηκε από το Μεσολόγγι στο Μεταγωγών στην Αθήνα. Ακόμη και εκεί, έγινε άλλη μία προσπάθεια μήπως και τελικά ο 50χρονος «σπάσει» και πει κάτι για το έγκλημα, αλλά τελικά δεν είπε τίποτα, παρέμεινε «σφίγγα».

Μεσολόγγι: Σκεπασμένη με βαρύ αντικείμενο εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου Μπάμπη – ΦΩΤΟ από τις έρευνες

Αναμένονται «απαντήσεις» και από τη σορό του Μπάμπη

Απαντήσεις αναμένονται και από την ίδια τη σορό του Μπάμπη προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα. Σήμερα θα γίνει η νεκροψία – νεκροτομή, η οποία αναμένεται να δείξει αν προηγήθηκε πάλη του θύματος με τον δολοφόνο του και αν το έγκλημα έγινε στο σημείο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα του 31χρονου ή έγινε κάπου αλλού και απλώς μεταφέρθηκε στη βαλτώδη περιοχή, όπου βρέθηκε μπρούμυτα σε προχωρημένη σήψη, ανάμεσα στο νερό και καλαμιές.

Παρά το γεγονός ότι η σορός του Μπάμπη εντοπίστηκε σε άσχημη κατάσταση λόγω των πολλών ημερών που πέρασαν από το έγκλημα, θα εξεταστεί, όσο αυτό είναι εφικτό λόγω της σήψης, αν υπάρχουν ίχνη DNA που μπορεί να άφησε ο δράστης στο σώμα του. Θα ελεγχθούν και τα ρούχα του για πιθανά νέα στοιχεία που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Έρευνες για το όπλο του Μπάμπη

Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν ξανά οι έρευνες στην περιοχή κοντά στο Ευηνοχώρι και σε μια ακτίνα 2 χιλιομέτρων με ειδικό εκπαιδευμένο σκύλο. Οι Αρχές αναζητούν την κυνηγετική καραμπίνα που είχε μαζί του ο 31χρονος.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ο δολοφόνος να σκότωσε τον Μπάμπη με την δική του καραμπίνα, καθώς το όπλο του 50χρονου κρεοπώλη εξετάστηκε και είναι «καθαρό». Σημειώνεται ότι το θύμα βρέθηκε πυροβολημένο στην πλάτη και τα πόδια και σύμφωνα με πληροφορίες είχε 9 τρύπες στο σώμα του.

«Η οικογένεια του Μπάμπη ήλπιζε μέχρι και την τελευταία στιγμή να είναι ζωντανός»

Την σορό του Μπάμπη την εντόπισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που μύρισε τα ρούχα του.

Αναγνωρίστηκε επίσημα από την οικογένειά του, από το μπουφάν και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 4 Ιανουαρίου 2024.

«Από όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής, η σορός του ήταν σκεπασμένη και επάνω της υπήρχε μία ογκώδης πέτρα, καθώς και έφερε τραύματα από πυροβολισμούς, τους οποίους όλα δείχνουν πως δέχθηκε πισώπλατα» ανέφερε στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου, Κώστας Δημόπουλος. Παράλληλα, όπως επεσήμανε, η οικογένεια του άτυχου Μπάμπη, στο άκουσμα των σοκαριστικών εξελίξεων, κατέρρευσε.

«Η μητέρα του κατέρρευσε, δεν μπορούσε να αντιληφθεί αυτό που της έλεγα, ότι ο Μπάμπης εντοπίστηκε νεκρός. Η αδελφή του από την πλευρά της, είχε μία άρνηση, είχε μία ελπίδα μέσα της ότι θα είναι ζωντανός. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, πριν επιβεβαιωθεί επίσημα πως πρόκειται για τον ίδιο, η Χριστίνα συνέχισε να ελπίζει πως δεν ανήκει σε εκείνον η σορός, ενώ τις προηγούμενες ημέρες παρακαλούσαν να βρεθεί για να τον τιμήσουν ανάλογα. Τραγικές στιγμές δυστυχώς» προσέθεσε ο κ. Δημόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ