Μεσολόγγι: «Η οικογένεια του Μπάμπη ήλπιζε μέχρι και την τελευταία στιγμή να είναι ζωντανός» – Συνεχίζονται οι έρευνες για το όπλο

Ο τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι, που αγνοείτο εδώ και 18 ημέρες, γράφτηκε σήμερα (22/01) το απόγευμα, καθώς η σορός του εντοπίστηκε σε βαλτώδη περιοχή στον κάμπο Ευηνοχωρίου, στην Ευαγγελίστρια.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Την σορό του Μπάμπη την εντόπισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που μύρισε τα ρούχα του. Εντοπίστηκε μπρούμυτα, ανάμεσα σε καλαμιές και στο νερό, σε προχωρημένη σήψη και σε πολύ άσχημη κατάσταση. Αναγνωρίστηκε επίσημα από την οικογένειά του, από το μπουφάν και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 4 Ιανουαρίου 2024.

Ωστόσο, ακόμη κι αυτή η τραγική εξέλιξη, δεν «λύγισε» τον 51χρονο κρεοπώλη, κατηγορούμενο για την ανθρωποκτονία του 31χρονου Μπάμπη. Ο ίδιος, κατά την διάρκεια της πολύωρης παραμονής στο ανακριτικό γραφείο όπου απολογούνταν, συνέχισε να κρατά την «σκληρή» στάση που διατηρούσε όλο αυτό το διάστημα και δεν ομολόγησε. Λίγη ώρα αφού εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου, ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

«Από όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής, η σορός του ήταν σκεπασμένη και επάνω της υπήρχε μία ογκώδης πέτρα, καθώς και έφερε τραύματα από πυροβολισμούς, τους οποίους όλα δείχνουν πως δέχθηκε πισώπλατα» ανέφερε στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου, Κώστας Δημόπουλος. Παράλληλα, όπως επεσήμανε, η οικογένεια του άτυχου Μπάμπη, στο άκουσμα των σοκαριστικών εξελίξεων, κατέρρευσε.

«Η μητέρα του κατέρρευσε, δεν μπορούσε να αντιληφθεί αυτό που της έλεγα, ότι ο Μπάμπης εντοπίστηκε νεκρός. Η αδελφή του από την πλευρά της, είχε μία άρνηση, είχε μία ελπίδα μέσα της ότι θα είναι ζωντανός. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, πριν επιβεβαιωθεί επίσημα πως πρόκειται για τον ίδιο, η Χριστίνα συνέχισε να ελπίζει πως δεν ανήκει σε εκείνον η σορός, ενώ τις προηγούμενες ημέρες παρακαλούσαν να βρεθεί για να τον τιμήσουν ανάλογα. Τραγικές στιγμές δυστυχώς» προσθέτει ο κ. Δημόπουλος.

Μεσολόγγι

Πολλαπλά τραύματα από κυνηγετικό όπλο στο σώμα του Μπάμπτη

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο ιατροδικαστής που μετέβη στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός του 31χρονου, διαπίστωσε πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς σε όλο το σώμα του, που φέρεται να δέχθηκε πισώπλατα.

Ωστόσο δεν είναι ακόμη σε θέση να εντοπίσει ακριβώς για πόσα τραύματα πρόκειται, λόγω της κατάστασης προχωρημένης σήψης της σορού. Μάλιστα, δεν αποκλείεται ο δράστης να χρησιμοποίησε την κυνηγετική καραμπίνα που φέρεται να είχε μαζί του ο 31χρονος, η οποία προς το παρόν δεν έχει εντοπιστεί.

Οι έρευνες για την καραμπίνα του Μπάμπη

Σημειώνεται πως με το πρώτο φως της ημέρας, αναμένεται να ξεκινήσουν εκ νέου οι έρευνες για την εύρεση της κυνηγετικής καραμπίνας, που φέρεται να είχε μαζί του ο Μπάμπης, το βράδυ που εξαφανίστηκε.

Παράλληλα, αναμένονται οι διαδικασίες ταυτοποίησης, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μετά την μεταφορά της σορού στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών, όπου θα πραγματοποιηθεί και νεκροψία-νεκροτομή για τον προσδιορισμό των αιτιών του θανάτου.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ