Μεσολόγγι: Φως στις συνθήκες θανάτου του Μπάμπη από την ιατροδικαστική εξέταση – Έρευνα σπιθαμή προς σπιθαμή για το όπλο

Σπιθαμή προς σπιθαμή ερευνούν οι Αρχές την περιοχή όπου εντοπίστηκε η σορός του άτυχου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Η περιοχή είναι αποκλεισμένη σε μια ακτίνα 2 χιλιομέτρων προκειμένου, όπως λένε οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα για την ανθρωποκτονία, να μην χαθεί ούτε ένα στοιχείο.

Μεσολόγγι: Πυροβολημένος με κυνηγετικό όπλο εντοπίστηκε ο Μπάμπης

Σε πρώτη φάση αναζητείται το όπλο με το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα ο 31χρονος, η σορός του οποίου βρέθηκε ανάμεσα σε νερό και καλαμιές, σε προχωρημένη σήψη και σε άσχημη κατάσταση. Είχε πυροβοληθεί στην πλάτη και τα πόδια και σύμφωνα με πληροφορίες είχε 9 τρύπες στο σώμα του πιθανόν από κυνηγετικό όπλο. Αυτό που εξετάζεται είναι αν τον Μπάμπη τον σκότωσαν με το δικό του όπλο ή με άλλο.

Αυτό που ερευνούν επίσης, οι Αρχές είναι αν υπήρξε και δεύτερο ή περισσότερα άτομα στη «σκηνή» της δολοφονίας. Δηλ. ελέγχεται μήπως ο 50χρονος κρεοπώλης δεν είναι ο φυσικός αυτουργός του εγκλήματος, αλλά να είναι εκείνος που οδήγησε τον 31χρονο στο «ραντεβού θανάτου» και να τον εκτέλεσε κάποιο τρίτο πρόσωπο. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση αναζητούνται και τα κίνητρα πίσω από τη δολοφονία. Σε περίπτωση πάντως που το έγκλημα έχει διαπράξει ο κρεοπώλης, το πιθανότερο είναι τα 17.000 ευρώ που είχε πάρει δανεικά από τον Μπάμπη και ο τελευταίος τα ζητούσε πίσω πριν φύγει ξανά για την Ιταλία.

Μεσολόγγι: «Το παιδί μου…» – Η στιγμή που η μητέρα του Μπάμπη μαθαίνει ότι εντοπίστηκε η σορός του

Αν κάποιος άλλο έχει σκοτώσει τον Μπάμπη, ο 50χρονος κατηγορούμενος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα και ίσως γι’ αυτό δεν «έσπασε» σε αστυνομικούς και ανακριτή. Ίσως φοβάται να μιλήσει και προτιμά να βρεθεί στη φυλακή.

Ο κρεοπώλης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη μαραθώνια απολογία του. Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο ο ίδιος δεν έχει ομολογήσει.

Τη στιγμή που ο 50χρονος βγήκε από τα δικαστήρια και επιβιβάστηκε τρέχοντας στην κλούβα, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο συγκεντρωμένος κόσμος -μεταξύ αυτών συγγενείς και φίλοι του 31χρονου- φώναζε «δολοφόνε» και τον έβριζε.

 

Σήμερα η νεκροψία

Σήμερα αναμένεται να γίνει η νεκροψία που θα ρίξει περισσότερο φως στα αίτια του θανάτου του 31χρονου. Ο ιατροδικαστής θα δει αν υπάρχουν και σημάδια πάλης ή κάποιο άλλο στοιχείο πέρα από τους πυροβολισμούς που προκάλεσαν τον θάνατό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που θα διενεργηθεί θα προσδιορίσει οριστικά αν ο θάνατος του άνδρα επήλθε από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε, ή από πνιγμό μετά τους πυροβολισμούς. Συγκεκριμένα, θα ξεκαθαριστεί αν ο άνδρας πυροβολήθηκε εκεί που βρέθηκε νεκρός, ή σε άλλο σημείο και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στην βαλτώδη περιοχή που εντοπίστηκε η σορός του.

«Η οικογένεια του Μπάμπη ήλπιζε μέχρι και την τελευταία στιγμή να είναι ζωντανός»

Την σορό του Μπάμπη την εντόπισε νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος που μύρισε τα ρούχα του.

Αναγνωρίστηκε επίσημα από την οικογένειά του, από το μπουφάν και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα που εξαφανίστηκε, στις 4 Ιανουαρίου 2024.

«Από όσα γνωρίζω μέχρι στιγμής, η σορός του ήταν σκεπασμένη και επάνω της υπήρχε μία ογκώδης πέτρα, καθώς και έφερε τραύματα από πυροβολισμούς, τους οποίους όλα δείχνουν πως δέχθηκε πισώπλατα» ανέφερε στο enikos.gr ο δικηγόρος της οικογένειας του 31χρονου, Κώστας Δημόπουλος. Παράλληλα, όπως επεσήμανε, η οικογένεια του άτυχου Μπάμπη, στο άκουσμα των σοκαριστικών εξελίξεων, κατέρρευσε.

«Η μητέρα του κατέρρευσε, δεν μπορούσε να αντιληφθεί αυτό που της έλεγα, ότι ο Μπάμπης εντοπίστηκε νεκρός. Η αδελφή του από την πλευρά της, είχε μία άρνηση, είχε μία ελπίδα μέσα της ότι θα είναι ζωντανός. Μέχρι και την τελευταία στιγμή, πριν επιβεβαιωθεί επίσημα πως πρόκειται για τον ίδιο, η Χριστίνα συνέχισε να ελπίζει πως δεν ανήκει σε εκείνον η σορός, ενώ τις προηγούμενες ημέρες παρακαλούσαν να βρεθεί για να τον τιμήσουν ανάλογα. Τραγικές στιγμές δυστυχώς» προσέθεσε ο κ. Δημόπουλος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ