Μεσολόγγι: Μυστήριο με το παρατηρητήριο πουλιών όπου πήγε ο κρεοπώλης μία ημέρα πριν από την δολοφονία – Ο ανιχνευτής μετάλλων και τα bitcoin

Τα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη, στο Μεσολόγγι, προσπαθούν να συνθέσουν οι αρχές. Ο 50χρονος κρεοπώλης δεν έχει ομολογήσει το έγκλημα, ωστόσο, φαίνεται πως αρχίζει… να θυμάται κάποια εξ’ όσων συνέβησαν το μοιραίο βράδυ της εξαφάνισης του Μπάμπη.

Την ίδια στιγμή, νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τις ύποπτες κινήσεις του βασικού κατηγορούμενου τις ημέρες πριν από το έγκλημα, εγείροντας το ερώτημα, εάν η δολοφονία του Μπάμπη ήταν προσχεδιασμένη.

Όπως αποκαλύπτεται, μία ημέρα πριν από την εξαφάνιση του 31χρονου, ο κρεοπώλης είχε πάει σε ένα παρατηρητήριο πουλιών που βρίσκεται στον κάμπο του Ευηνοχωρίου και έχει θέα στο σημείο όπου εντοπίστηκε η σορός του Μπάμπη.

Δίπλα από το παρατηρητήριο υπάρχει το εκκλησάκι της Ευαγγελίστριας, για το οποίο γίνεται συζήτηση ότι δήθεν υπάρχουν κρυμμένοι θησαυροί. Σε αυτό το εκκλησάκι φέρονται να πήγαιναν χρυσοθήρες, σκάβοντας για χρυσές λίρες. Πιο δίπλα υπάρχει ένα πηγάδι, όπου συνέβαινε το ίδιο.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι αστυνομικές αρχές έψαξαν το συγκεκριμένο εκκλησάκι, καθώς θεωρούν δεδομένο ότι μπήκαν μέσα και ο κρεοπώλης και ο Μπάμπης.

Το ότι πήγε στο παρατηρητήριο την επίμαχη ημέρα, παραδέχτηκε και ο κρεοπώλης. «Ναι, είχα πάει στο παρατηρητήριο πουλιών στη λιμνοθάλασσα της Κλείσοβα την Τετάρτη, επειδή είχα πάει το αυτοκίνητό μου για επισκευή για τα φώτα και ο μηχανικός μου είπε να το κινήσω, για να φορτίσει η μπαταρία. Έκανα κάποιες βόλτες στο Μεσολόγγι και μετά πήγα και στο παρατηρητήριο. Δεν έκανα κάτι εκεί, απλώς έκανα βόλτες με το αυτοκίνητο», φέρεται να είπε ο 50χρονος στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, δύο από τους φίλους της παρέας των κυνηγών παρακολουθούσαν με κιάλια τις έρευνες των αρχών για την ανεύρεση της σορού του Μπάμπη, από το ίδιο ακριβώς σημείο.

Ο ανιχνευτής μετάλλων και τα bitcoin

Ο 50χρονος κρεοπώλης φέρεται, επίσης, να ισχυρίστηκε στις αρχές ότι ο Μπάμπης είχε ήδη ριχτεί στο κυνήγι για να εντοπίσει θησαυρούς.

«Σε συζητήσεις που είχαμε κάνει εδώ και δύο χρόνια, μου είχε πει ο Μπάμπης ότι ψάχνει για θησαυρούς και λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δεν μου είπε. Μου είπε όμως ότι έχουν πάει ήδη σε ένα πηγάδι στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μια εκκλησία, με μηχάνημα. Μάλιστα ήθελε να αγοράσει και δικό του μηχάνημα για 1.300 ευρώ. Εγώ του είχα πει ότι πρέπει να βγάλει άδεια γιατί είναι παράνομο και αυτός μου είπε ότι θα βγάλει άδεια για να το έχει στο αυτοκίνητό του», φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού.

Νέα τροπή στις έρευνες των αρχών ενδέχεται να δώσει και η φερόμενη ενασχόληση του θύματος με τα κρυπτονομίσματα. Σύμφωνα με τις αρχές, στο σπίτι του 31χρονου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε μία συσκευή παραγωγής bitcoin. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όταν μία τέτοια συσκευή δημιουργήσει ψηφιακά ένα bitcoin, η αξία του με βάση τις τρέχουσες τιμές υπολογίζεται σε 37.000 ευρώ. Ισχυρό δέλεαρ για όσους γνώριζαν την αξία αυτής της δραστηριότητας.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ