Μένιος Φουρθιώτης: «Μου κατέστρεψαν τη ζωή» – Για πολιτικές σκοπιμότητες μίλησε στην απολογία του

«Μου κατέστρεψαν τη ζωή. Βοήθησα τόσο κόσμο, δούλεψα τόσες ώρες και βρέθηκα σε ένα κελί στον Κορυδαλλό», είπε ο Μένιος Φουρθιώτης αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται για τους στημένους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021.

Της Άννας Κανδύλη

Απολογούμενος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας υποστήριξε ότι το τηλέφωνο μέσω του οποίου φέρεται να συνεννοήθηκε με τους συγκατηγορούμενούς του, δεν είναι δικό του, αλλά εταιρικό, το οποίο χρησιμοποιούσαν και άλλοι ενώ απέδωσε την εμπλοκή του σε πολιτικές σκοπιμότητες.

«Ο Βρυώνης μεταβίβασε τον σταθμό για να τον χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα αυτά ήταν για να μην μιλήσω για τον υπουργό Επικρατείας και να μην μπλέξει ο Βρυώνης και ο Φλαμπουράρης… Ο Βρούτσης αφού έφυγε από το υπουργείο, τέσσερις μήνες μετά βγήκε να πει ότι τον απείλησα με μπράβους».

Αναφερόμενος στους όρους που του επιβλήθηκαν όταν έγινε άρση της προσωρινής του κράτησης σημείωσε:

«Με άφησαν 17 μήνες άνεργο. Πού αλλού στον κόσμο μπαίνει περιοριστικός όρος για απαγόρευση παρουσίασης τηλεοπτικών εκπομπών; Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί καταστρέφονται έτσι ζωές. Γιατί για μένα είναι μη αναστρέψιμη η βλάβη. Το ξέρετε ότι δεν θα ξαναβρώ δουλειά; Με αποδείξεις, μου κατέστρεψαν τη ζωή κι είμαι 37 ετών. Ενδιαφέρει κανέναν αυτό; Όχι δεν ενδιαφέρει» ανέφερε.

Πρόεδρος: Ποια η σχέση σας με τους συγκατηγορουμένους σας;

Κατηγορούμενος: Ήταν υπάλληλος ο ένας του Βρυώνη από 2012-13. Όταν σταμάτησε την εταιρεία ζήτησα από τον Βρυώνη να μου προτείνει κάποιους για τη φύλαξή μου και τη φύλαξη του σπιτιού μου. Μου πρότεινε τον συγκεκριμένο κι έτσι ξεκίνησε συνεργασία. Ούτε φίλοι είμαστε ούτε εχθροί. Σε αυτόν ζήτησα να φέρει κι ακόμη έναν συνεργάτη για να καλυφθεί το ωράριο. Δούλευα από 7 έως 1 το βράδυ».

Τις κατηγορίες αρνήθηκαν και οι τρεις συγκατηγορούμενοί του κατά την απολογία τους.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 11 Οκτωβρίου, προκειμένου ο εισαγγελέας να προτείνει στο δικαστήριο επί της ενοχής ή μη των κατηγορουμένων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ