Μεγάλο Καβούρι: Οι δραματικές στιγμές για τη διάσωση του 6χρονου και η τραγική κατάληξη – Συγκλονίζει αυτόπτης μάρτυρας

Δραματικές ήταν οι στιγμές που εκτυλίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην παραλία Μεγάλο Καβούρι όπου ανασύρθηκε ένα 6χρονο παιδί από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του και τελικά πέθανε.

Το κολύμπι και το παιχνίδι στο νερό είχαν τραγική κατάληξη για τον 6χρονο. Αμέσως μόλις ειδοποιήθηκε ότι υπήρχε παιδί αναίσθητο στη θάλασσα, έσπευσε κοντά του ναυαγοσώστης που ανέσυρε το άτυχο παιδί και αμέσως άρχισε τρεις κύκλους Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Τις προσπάθειες του ναυαγοσώστη συνέδραμαν δύο γιατροί και μια νοσοκόμα που βρίσκονταν στην παραλία. Σύμφωνα με όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας στην ΕΡΤ1, τοποθετήθηκε απινιδωτής και έδειξε καρδιακή ασυστολία.

Το 166 του ΕΚΑΒ δέχθηκε κλήση στις 18:01 για περιστατικό από την περιοχή του Καβουρίου (Μεγ. Καβούρι-τρύπια βάρκα).  Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα σε 8 λεπτά από την κλήση στην παραλία στο Μεγάλο Καβούρι έφτασαν ένα ασθενοφόρο και μια μονάδα του Τμήματος Μοτοσυκλετών Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ.

Άμεσα αποφασίστηκε η διακομιδή του 6χρονου στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο» Βούλας, η οποία ολοκληρώθηκε μέσα σε 16 λεπτά με τους διασώστες να προσπαθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της διακομιδής να επαναφέρουν το παιδί πραγματοποιώντας συνεχώς ΚΑΡΠΑ. Δυστυχώς, όμως, όταν το παιδί έφτασε στο νοσοκομείο εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Από το Λιμεναρχείο Σαρωνικού που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι γονείς του εν λόγω ανήλικου για έκθεση του ανηλίκου σε κίνδυνο (παράβαση του άρθρου 306 Π.Κ.), ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ