Με μελανιασμένα μάτια διασώστρια του ΕΚΑΒ έπειτα από πολύωρη βάρδια με μάσκα – Συγκλονιστική ΦΩΤΟ

Στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοίού, εδώ και ένα χρόνο, βρίσκονται και οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Παραμερίζουν τους όποιους φόβους τους και είναι έτοιμοι ανά πάσα ώρα και στιγμή να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να βοηθήσουν τους ασθενείς. Οι φωτογραφίες μετά το τέλος μίας βάρδιας, αποκαλύπτουν τον δύσκολο αγώνα που δίνουν σε καθημερινή βάση. Η Ελευθερία και ο Μενέλαος ξεκίνησαν την βάρδια τους στις 2 το μεσημέρι και σχόλασαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται φόρεσαν την ειδική στολή τους, μάσκα και γυαλιά προστασίας, καθώς τα περιστατικά που είχαν να διαχειριστούν ήταν κυρίως covid-19.

Αυτή είναι η εικόνα τους, μετά το τέλος της βάρδιας. Μάτια πρησμένα, λες και είχαν εμπλακεί σε καβγά και χέρια μουλιασμένα από τη χρήση γαντιών.

Η Ελευθερία έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook:

«Κοβιντ 19.. ξεκινάς την βάρδια και σχολάς μέσα στα οιδήματα και στις κοκκινίλες από τα μέτρα ατομικής προστασίας.. είναι που είμαστε όλοι σε αυτό το πόλεμο το ίδιο μπροστά!!»

Η εικόνα αυτή αποτελεί ένα καθημερινό φαινόμενο για τους διασώστες του ΕΚΑΒ, που λαμβάνουν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τους ίδιους αλλά και τους ανθρώπους που χρειάζονται τη βοήθεια τους.

Όσο κι αν τα μάτια τους τσούζουν, όσο κι αν τα χέρια τους πονάνε, βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή.

Πηγή: cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ