Μαζί έφτασαν στο δικαστήριο Λιγνάδης και Φιλιππίδης

Πέτρος Φιλιππίδης και Δημήτρης Λιγνάδης έφτασαν μαζί νωρίς το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών, καθώς σήμερα συνεχίζονται οι δίκες τους.

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες, ενώ στη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη θα καταθέσει ο άνδρας αιγυπτιακής καταγωγής ο οποίος έχει υποστηρίξει ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον σκηνοθέτη στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2015 όταν ήταν 17 ετών.

Οι δύο ηθοποιοί κρατούνται μαζί στο ίδιο κελί στον Κορυδαλλό και σήμερα έγινε μαζί η μεταγωγή τους στο δικαστήριο.

 

 

Πέτρος Φιλιππίδης: Κεκλεισμένων των θυρών θα εξεταστεί η πρώτη μάρτυρας

Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατηγορείται για βαριές πράξεις σεξουαλικής βίας. Σήμερα συνεχίζεται η δίκη με τη διαδικασία να εξελίσσεται με την κατάθεση της πρώτης από τις τρεις ηθοποιούς με κλειστές τις πόρτες του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η διαδικασία σήμερα, τρίτη δικάσιμος της υπόθεσης, αναμένεται να αρχίσει με την εξέταση από τους συνηγόρους Πολιτικής Αγωγής και υπεράσπισης της γυναίκας που σύμφωνα με τη δικογραφία υπέστη βιασμό κατ’ εξακολούθηση το 2008.

Σύμφωνα με όσα έχει ισχυριστεί η μάρτυρας, ο κατηγορούμενος, της επιτέθηκε σεξουαλικά μέσα στο καµαρίνι του θεάτρου «Ήβη», όπου είχαν συναντηθεί για επαγγελματικούς λόγους. Μάλιστα, η μάρτυρας έχει ισχυριστεί πως τρεις μήνες νωρίτερα από αυτό το περιστατικό είχε προηγηθεί ξανά σεξουαλική επίθεση από τον ηθοποιό σε γραφείο θεατρικής εταιρείας.

Η γυναίκα άρχισε να καταθέτει χωρίς δημοσιότητα κατά την προηγούμενη δικάσιμο, μετά την αποδοχή από το δικαστήριο του αιτήματος που υπέβαλε η ίδια καθώς και μία ακόμη από τα τρία φερόμενα θύματα.

Πέτρος Φιλιππίδης

Ο ηθοποιός αναμένεται ότι και σήμερα θα είναι παρών στο δικαστήριο, όπως ήταν και κατά την προηγούμενη δικάσιμο οπότε μετήχθη από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου μεταφέρθηκε από τις φυλακές Τρίπολης λίγες ημέρες πριν να αρχίσει το δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος ήταν απών από το εδώλιο κατά την έναρξη της δίκης επικαλούμενος λόγους υγείας.

Κεκλεισμένων των θυρών αναμένεται να καταθέσει και η δεύτερη εκ των τριών γυναικών που καταγγέλλουν τον ηθοποιό, ενώ με δημόσια διαδικασία θα δώσει την κατάθεση της η τρίτη φερόμενη ως παθούσα.

Πέτρος Φιλιππίδης

Σύμφωνα με τις δύο ηθοποιούς που πρόκειται να καταθέσουν, ο ηθοποιός αποπειράθηκε να τις βιάσει, το 2010 την μία μέσα στο καμαρίνι του και το 2014 την έτερη στο αυτοκίνητό του. Και αυτές οι μάρτυρες ανέφεραν στις αρχές ότι είχαν συναντηθεί με τον κατηγορούμενο για επαγγελματικούς λόγους.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος πως οι καταγγέλλουσες έχουν στόχο την προσωπική τους προβολή δια της συκοφάντησης του ίδιου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Παρόντες στη δίκη του ηθοποιού είναι σε κάθε δικάσιμο συνάδελφοι του, κάποιοι εκ των οποίων είναι μάρτυρες που έχουν οριστεί από τα τρία φερόμενα θύματα του κατηγορούμενου. Παρόντες είναι επίσης η σύζυγος και ο γιος τού κατηγορούμενου.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη συμπίπτει ξανά να διεξάγεται σε αίθουσα διπλανή από αυτήν που συνεχίζεται η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη η οποία σήμερα προχωρά με την εξέταση του δεύτερου άντρα που καταγγέλλει τον καλλιτέχνη για βιασμό.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.