Μαυροειδάκος για θάνατο 29χρονου αστυνομικού: Καθημερινό το φαινόμενο των καταδιώξεων – Εμβολίζουν περιπολικά

Συντετριμμένος είναι ο Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος για την τραγική κατάληξη που είχε η καταδίωξη που ξεκίνησε από την Νίκαια και κατέληξε στον Ασπρόπυργο. Κατά τη διάρκεια αυτής σκοτώθηκε στο τροχαίο που προκλήθηκε ο 29χρονος αστυνομικός και τραυματίστηκε ο συνάδελφός του.

«Δυστυχώς οι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν. Από το πρωί ένας 29χρονος ειδικός φρουρός συνάδελφός μας από την ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, αυτή τη στιγμή δεν είναι στη ζωή. Ο δεύτερος συνάδελφος συνεπιβάτης δίνει μάχη αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Έξω από το Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου έσπευσε από την πρώτη στιγμή ο κ. Μαυροειδάκος, ευχήθηκε να πάει καλά ο δεύτερος αστυνομικός της Ομάδας Δίας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της φονικής αστυνομικής καταδίωξης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Μαυροειδάκος στην ΕΡΤ,  το χθεσινό βράδυ υπήρξαν συνολικά τέσσερις καταδιώξεις συγχρόνως στην Αττική γεγονός που δείχνει την επικινδυνότητα του επαγγέλματος των αστυνομικών.

“Να λάβει μέτρα η Πολιτεία”

«Αυτό το φαινόμενο είναι καθημερινό για τους συναδέλφους της ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ και της Άμεσης Δράσης. Καταδιώκουν Ρομά, οι οποίοι είτε εμβολίζουν τα περιπολικά, είτε σπάνε τις μπάρες στην Αττική Οδό και βγαίνουν μετά στους καταυλισμούς. Και για να μην ξεχνάμε, δεν είναι πολύ μεγάλο το χρονικό διάστημα στο οποίο δύο Ρομά με ένα όχημα κινούνται επί πάνω από 15 με 20 χιλιόμετρα στην Εθνική Οδό ανάποδα και από θαύμα δεν θρηνήσαμε κάποιους» πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Ο ίδιος, ιδιαίτερα συγκινημένος ζήτησε από την Πολιτεία να λάβει μέτρα για την ασφάλεια των συναδέλφων του που καθημερινά παίζουν τη ζωή τους κορώνα – γράμματα με αρκετούς από αυτούς να τραυματίζονται σοβαρά ή να χάνουν και τη ζωή τους.

«Θέλουμε οι συνάδελφοί μας να μην είναι αναλώσιμοι»

Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Μαυροειδάκος είχε μιλήσει για τη φονική καταδίωξη και τα όσα ήταν γνωστά έως τότε: «Πρόκειται για ένα δύσκολο πρωινό για την οικογένεια της αστυνομίας και της ομάδας ΔΙΑΣ» τόνισε και πρόσθεσε ότι «θέλουμε οι συνάδελφοί μας να μην είναι αναλώσιμοι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ