Μαθητές ΕΠΑΛ: Δεν είμαστε η γενιά του Facebook

Μαθητές ΕΠΑΛ:  Δεν είμαστε η γενιά του Facebook

«…Και αν κάποιους τους βολεύει  να μας χαρακτηρίζουν “γενιά του facebook και του καφέ”, αυτοί οι “κάποιοι” να θυμούνται ότι τον καφέ και το μέλλον μας, τα επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι!…», λένε μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Λαμίας σε επιστολή τους στο τοπικό ειδησεογραφικό πόρταλ lamiareport.gr, με αφορμή την κατάργηση 46 ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ.

Διαβάστε την επιστολή:

«Είμαστε μια ομάδα μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ. Είμαστε αγανακτισμένοι, αποκαρδιωμένοι, στεναχωρημένοι για το μέλλον μας. Φτιάξαμε αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας εντελώς αυθόρμητα, βγαλμένη μέσα από την καρδιά μας.

Αισθανόμαστε πως έτσι νιώθουν όλοι οι μαθητές και ειδικότερα οι μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων. Ξεκινάμε ένα διαρκή αγώνα και περιμένουμε συμπαράσταση και πραγματική βοήθεια από όλους.

Το κάλεσμα:

ΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

Θεώρησαν πως  θα μας “πιάσουν στον ύπνο” και μας ανακοίνωσαν την κατάργηση ειδικοτήτων στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ μέσα στο καλοκαίρι.. ΛΑΘΟΣ!

Μας κλείνουν τα σχολεία. Επιδιώκουν μια νεολαία αμόρφωτη, μια νεολαία που για να λάβει κάποιες βασικές γνώσεις πρέπει ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ! Μας λένε να ονειρευόμαστε, αυτοί που μας καταστρέφουν τα όνειρα. Νομίζουν πως μπορούν να μας καθοδηγούν σαν πιόνια τους!

Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε και  θα αγωνιστούμε!

Μας αφορά όλους! Δεν είμαστε απλά ένας αριθμός στις λίστες περικοπής της επόμενης δόσης! Είμαστε άνθρωποι! Νέοι με όνειρα και ιδανικά.. Με αυτά μεγαλώσαμε και για αυτά παλεύουμε. ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ να έχουμε ένα σκοτεινό, απαισιόδοξο μέλλον, γεμάτο κατάθλιψη!

Και αν κάποιους τους βολεύει  να μας χαρακτηρίζουν “γενιά του facebook και του καφέ”, αυτοί οι “κάποιοι” να θυμούνται ότι τον καφέ και το μέλλον μας, τα επιλέγουμε εμείς οι ίδιοι!

Σας περιμένουμε  όλους στους αγώνες που θα δώσουμε!».

 

Πηγή: lamiareport.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.