Μάρτυρας – κλειδί για τη δολοφονία Σκαφτούρου – Τα νέα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών

Νέα στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. Τα καινούρια δεδομένα αξιολογούνται από τους έμπειρους αστυνομικούς.

Του ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Μια σημαντική μαρτυρία για τους δύο από τους τέσσερις εκτελεστές του Γιάννη Σκαφτούρου αλλά και ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τις εν εξελίξει εργαστηριακές αναλύσεις έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ. Τα νέα δεδομένα που προκύπτουν είναι δυνατόν να οδηγήσουν τις έρευνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στην επιχείρηση για την εκτέλεση του πρώην ηγετικού στελέχους της ελληνικής μαφίας.

Η μαρτυρία, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, θέλει τους δύο αναβάτες της μοτοσικλέτας που εγκαταλείφθηκε σε παρακείμενο χωράφι μετά τη δολοφονία να προσπάθησαν να την επισκευάσουν και, μάλιστα, με γυμνά χέρια. «Τους είδα να στέκονται στην άκρη του δρόμου. Ήταν σκυμμένοι και φαίνονταν σαν να κοιτούσαν τη μηχανή της μοτοσικλέτας και να προσπαθούσαν να παρέμβουν σε αυτήν», φέρεται να ανέφερε ο μάρτυρας στους αστυνομικούς.

 

Αυτό σημαίνει πως η εργαστηριακή έρευνα μπορεί να εντοπίσει ακόμα και τα δακτυλικά αποτυπώματα των δραστών. Αν όντως βρεθούν τα αποτυπώματα, εκτός από το DNA που φαίνεται πως ήδη υπάρχει, τότε οι Αρχές θα έχουν αποκτήσει πολύ σημαντικό υλικό, το οποίο μπορεί να τους οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα μπορούν άμεσα να ταυτοποιηθούν μέσα από το μεγάλο αρχείο αποτυπωμάτων που διαθέτει η ΕΛ.ΑΣ. Προϋπόθεση γι’ αυτό, βέβαια, είναι οι δράστες της δολοφονίας, που σημειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα, κατά το παρελθόν να έχουν συλληφθεί έστω και για ένα μικρό αδίκημα και να έχουν σημανθεί, δηλαδή οι Αρχές να τους έχουν πάρει αποτυπώματα.

Γενετικό υλικό

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες μαρτυρίες μπορούν, ώστε να οδηγηθούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Σημαντικά αποτελέσματα, όμως, έχουν προκύψει και από τις έρευνες στα μέσα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για να διαφύγουν. Κατά τη διαφυγή τους, η κλεμμένη μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο από τους δράστες υπέστη βλάβη.

Έτσι, τα μέλη της δολοφονικής ομάδας σταμάτησαν ένα διερχόμενο αγροτικό όχημα, κατέβασαν τον οδηγό και τον συνεπιβάτη του και συνέχισαν με αυτό την πορεία τους. Από τις εργαστηριακές έρευνες που διενεργούνται τόσο στη μοτοσικλέτα των δραστών όσο και στο αγροτικό όχημα με το οποίο προσπάθησαν να απομακρυνθούν από την περιοχή φαίνεται πως έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη κοινού γενετικού υλικού και στα δύο οχήματα.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εντοπίσει πλήθος γενετικού υλικού και στη μοτοσικλέτα, η οποία εκλάπη το 2019, αλλά και στο αγροτικό όχημα. Η διαδικασία των ερευνών, όμως, έχει οδηγήσει στην ταυτοποίηση ενός κοινού DNA, το οποίο πιθανότατα ανήκει σε έναν από τους δύο δράστες.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ