Μαίρη Χρονοπούλου: Έφτασε η σορός της στο σπίτι της στην Παιανία

Στο σπίτι της στην Παιανία μέσα σε ένα λευκό φέρετρο έφτασε η σορός της σπουδαίας ηθοποιού Μαίρης Χρονοπούλου προκειμένου να πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και στενοί της φίλοι, στη γιορτή που έχουν διοργανώσει, προτού πραγματοποιηθεί η αποτέφρωσή της, όπως επιθυμούσε η ίδια.

Η Ελληνίδα σταρ του κινηματογράφου και του θεάτρου, η οποία έφυγε από την ζωή τη περασμένη Παρασκευή (6/10), είχε ζητήσει αντί για να ακολουθηθεί το τελετουργικό μιας χριστιανικής κηδείας, να γίνει μία συνάντηση των φίλων της στο σπίτι της στην Παιανία και στη συνέχεια να οδηγηθεί στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας.

«Έτσι θα είναι το δικό μου ‘φινάλε’, το τελευταίο μου ‘πάρτι’. Χωρίς φέρετρο, όλα λευκά. Κανείς δεν θα ξέρει πού θα βρίσκομαι. Το τελευταίο ‘πάρτι’ μου έχει άλλο πλάνο. Η καύση είναι ένας εξαγνισμός», είχε δηλώσει η ίδια η Μαίρη Χρονοπούλου σε παλιότερη συνέντευξή της.

Περίπου στις 11:30 έφτασε σε μία πολυτελή ολόλευκη λιμουζίνα η σορός της Μαίρης Χρονοπούλου στο σπίτι της, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Έκλαψα χθες».

Στις 13:30 η σορός της ηθοποιού θα ταξιδέψει στο αποτεφρωτήριο της Ριτσώνας. Νωρίτερα, θα βρίσκεται στο σπίτι της και η Ευανθία Ρεμπούτσικα για να παίξει με το βιολί της το ρέκβιεμ που έγραψε ειδικά για τη Μαίρη Χρονοπούλου, με την οποία διατηρούσε μια άρρηκτη και στενή σχέση αδελφικής φιλίας. «Ακόμα και με σπασμένο πόδι θα πήγαινα στη Μαίρη».

Στις 15:30 θα γίνει αποχαιρετισμός στην αίθουσα του αποτεφρωτηρίου της και στις 16:25 θα γίνει η παραλαβή της σορού προς αποτέφρωση.

Μάκης Δελαπόρτας: Αντισυμβατική προσωπικότητα, αντισυμβατικό και το τελευταίο αντίο

Ο καλός της φίλος Μάκης Δελαπόρτας κατά την άφιξή του στο σπίτι της Μαίρης Χρονοπούλου μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες: «Είναι το τελευταίο αντίο για την φίλη μου, για τελευταία φορά θα έρθω σπίτι της να την αποχαιρετήσω και όσο και αν λέμε πως σήμερα κάνουμε ένα πάρτι εγώ δεν μπορώ παρά να είμαι θλιμμένος. Είναι πολύ δύσκολη μέρα.

Θα γίνουν όλα όπως τα είχε ζητήσει, ντυμένοι στα άσπρα οι φίλοι της όπως βλέπετε. Αντισυμβατική προσωπικότητα, έτσι και αλλιώς, αντισυμβατικό και το τελευταίο αντίο. Η μαγκιά της ήταν χαρακτηριστικό της που θυμάμαι και αγαπώ. Κάτι που δεν νομίζω πως το ξανασυνάντησα σε καμία άλλη μεγάλη πρωταγωνίστρια στο χώρο».

Αναφορικά με την αποτέφρωσή της και το τι θα γίνει με τις στάχτες της, ο Μάκης Δελαπόρτας ανέφερε πως: «Αυτές τις λεπτομέρειες πραγματικά δεν τις ξέρω και κάθε φορά που η Μαίρη ξεκινούσε να μου μιλάει για όλα αυτά, τις άλλαζα κουβέντα γιατί πραγματικά δεν είναι όλοι οι άνθρωποι που αντέχουν αυτού του είδους τις καταστάσεις. Εγώ προσωπικά δεν αντέχω πολύ . Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο ακόμα και αυτό τώρα το ότι έρχομαι για τελευταία φορά να την αποχαιρετήσω στο σπίτι της».

«Από κει και πέρα όμως νομίζω πως γίνονται όλα όσα ήθελε και πρέπει να συμβούν όλα αυτά έτσι και αλλιώς. Γι’ αυτό είστε και εσείς εδώ, γι’ αυτό και είμαστε εμείς εδώ, να την αποχαιρετήσουμε εδώ σπίτι της έτσι όπως το ήθελε και εκείνη» κατέληξε.

Σπύρος Μπιμπίλας: Αν ήταν εδώ θα της έλεγα πόσο την ευχαριστώ που με τίμησε με την φιλία της

«Είμαστε όλοι πάρα πολύ συγκινημένοι από αυτό που γίνεται σήμερα, κάνουμε την επιθυμία της να έρθουμε εδώ να την αποχαιρετήσουμε με τον τρόπου που ήθελε. Με τα λευκά, με μία σεμνή τελετή. Αυτή η λέξη “πάρτι” με έχει ενοχλήσει, δεν είναι λέξη της Μαίρης» είπε με την σειρά του ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος ήταν πολύ καλός φίλος της Μαίρης Χρονοπούλου.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Ήθελε μια γιορτή αποχαιρετισμού αυτό είναι το σεμνό. Το πάρτι είναι κάτι που είναι οι χοροί, τα τραγούδια, σε εμένα δεν μου πάει, είναι μια σεμνή γιορτή αποχαιρετισμού σε ένα πολύ σοβαρό άνθρωπο. Έναν άνθρωπο που αφήνει ένα στίγμα και για την κοινωνία, έναν αγωνιστικό άνθρωπο. Θα ξαναπώ ότι εγώ την Μαίρη την γνώρισα σε μία διαδήλωση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μία πρωταγωνίστρια είχε κατέβει στους δρόμους για να διεκδικήσει τα δικαιώματα των ηθοποιών και μου είχε πει πριν από λιγο καιρό παρά τα κινητικά της προβλήματα ότι αν χρειαστεί «θα ξανακατέβω στους δρόμους για να μπορέστε να ζήστε καλύτερα από εμάς». Αυτό κάτι δείχνει. Τι σημαντικός χαρακτήρας που ήταν εδώ».

«Αν ήταν εδώ θα της έλεγα πόσο την αγαπώ και πόσο πολύ την ευχαριστώ που με τίμησε με αυτή την φιλία αυτών των χρόνων» τόνισε.

Κώστας Γιαννόπουλος: Θα κάνουμε ένα μνημείο για την Μαίρη

Στο σπίτι της γνωστής ηθοποιού βρέθηκε και ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

«Μας έφυγε, μας λείπει, αλλά άφησε πίσω της κάτι πολύ σημαντικό. Εμείς, η οικογένεια της Μαίρης όπως μας αποκαλούσε, το «Χαμόγελο του Παιδιού», τα παιδιά της, τα 35.000 παιδιά που έλεγε ότι έχει, θέλουμε να την ευχαριστήσουμε γι’ αυτό που έκανε πριν φύγει από την ζωή. Για την τιμή που μας έκανε να μας θεωρεί οικογένειά της. Εδώ λοιπόν, στο σπίτι, που θα υπάρχει ένα μνημείο της Μαίρης μόνιμο, θα υπάρχει ταμπέλα «Μαίρη Χρονοπούλου ηθοποιός, αγαπούσε τα παιδιά», δήλωσε.

«Η Φροντίδα Νέων Παιδιών & Νέων Μαίρη Χρονοπούλου», υπήρχε αλλά σήμερα παίρνει και το όνομά της. Θα καθιερωθεί και ένα βραβείο στη μνήμη της Μαίρης Χρονοπούλου».

Δείτε φωτογραφίες: 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ