Μαίρη Χρονοπούλου: «Δεν παίρνει κανείς μαζί του τίποτα» – Η αποκάλυψη για την δωρεά της στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Η Μαίρη Χρονοπούλου δεν ήταν μόνο μια δυναμική και εντυπωσιακή γυναίκα, μία σημαντική ηθοποιός, ήταν και ένας σπουδαίος άνθρωπος όπως αποκαλύπτουν άνθρωποι που είχαν την χαρά να την γνωρίσουν, αλλά και οι ίδιες οι πράξεις της.

Μαίρη Χρονοπούλου: Η συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου και την εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» το 1996

Ο Κώστας Γιαννόπουλος αποκάλυψε ότι η Μαίρη Χρονοπούλου δώρισε το σπίτι όπου έμενε και ακόμη ένα διαμέρισμα στο «Χαμόγελο του Παιδιού», γιατί έλεγε χαρακτηριστικά πως «δεν παίρνει κανείς μαζί του τίποτα, δεν θέλω να φύγω και να έχω το παραμικρό στην ιδιοκτησία μου».

Ο πρόεδρος του ιδρύματος «Χαμόγελο του Παιδιού» μίλησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» για την Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία πέθανε σήμερα το μεσημέρι, σκορπώντας θλίψη στο πανελλήνιο.  «Είναι κάτι πολύ περισσότερο από “δώρισε το σπίτι της”» είπε αρχικά ο Κώστας Γιαννόπουλος και στη συνέχεια αποκάλυψε όσα του είχε πει στην πρώτη τους συνάντηση, όταν ήθελε να δωρίσει όλα τα χρήματά της στο «Χαμόγελο».

Μαίρη Χρονοπούλου – Η λαμπερή και πολυτάραχη ζωή της: Οι ρόλοι, ο αρραβώνας με τον Μπάρκουλη και ο γάμος με τον Μπότσαρη

«Η σχέση μας με την Μαίρη Χρονοπούλου ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, όταν με κάλεσε να μιλήσουμε για το “Χαμόγελο του Παιδιού”. Με κάλεσε να πάμε για φαγητό και μου είπε ότι ήθελε να δώσει 2 εκατ. δραχμές. Λυπάμαι που το λέω, δεν θα ήθελε, αλλά τώρα είναι η στιγμή να πούμε κάποια πράγματα, που είναι πολύ σημαντικά… Η Μαίρη Χρονοπούλου λάτρευε τα παιδιά. Σε εκείνο το ραντεβού, μιλήσαμε και ξαφνικά διαπιστώνω ότι η γυναίκα αυτή δεν θα είχε τη δυνατότητα να επιβιώσει, αν μας έδινε αυτά τα χρήματα. Την παρακάλεσα να δώσει ένα πολύ μικρότερο ποσό για να μπορεί κι εκείνη να επιβιώσει, γιατί θα έδινε όλα τα χρήματα στο “Χαμόγελο”».

Έκτοτε, όπως λέει, «γίναμε φίλοι μίας άλλης διάστασης, δυο φίλοι που μας ένωναν τα παιδιά. Μετά από κάποια χρόνια, μας ενημέρωσε ότι ήθελε να γράψει το σπίτι της κι ακόμα ένα διαμέρισμα στο “Χαμόγελο του Παιδιού”. Το σπίτι της ήθελε να παραμείνει ως έχει, όπως και θα γίνει. H τελευταία συνάντηση που είχαμε ήταν με τα παιδιά και τους φίλους, στα τελευταία της γενέθλια…» είπε ο Κώστας Γιαννόπουλος και πρόσθεσε: «θέλω να κρατήσω την Μαίρη στην καρδιά μου».

Μαίρη Χρονοπούλου: Το συγκινητικό «αντίο» της Finos Film στην «γυναίκα του γλεντιού» – ΒΙΝΤΕΟ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ