Γιάννης Ιωαννίδης: Ο «Ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ πέρασε στην αιωνιότητα – Σπαρακτικές εικόνες

Ράγισαν καρδίες στα Κοιμητήρια της Θέρμης, στη Θεσσαλονίκη, όπου συγγενείς και φίλοι έπειτα από μία μεγάλη αυτοκινητοπομπή με αφετηρία τη ΔΕΘ, είπαν το τελευταίο αντίο στον θρυλικό «Ξανθό» του Άρη, αλλά και του ελληνικού μπάσκετ γενικότερα, Γιάννη Ιωαννίδη.

Τραγικές φιγούρες η οικογένειά του. Συντετριμμένη η κόρη του Γιάννη Ιωαννίδη που δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ο πατέρας της έφυγε από την ζωή, όπως και η γυναίκα του, η οποία αποχαιρέτησε με δάκρυα στα μάτια τον αγαπημένο της σύζυγο.

Το φέρετρο του θρυλικού Έλληνα κόουτς ήταν σκεπασμένο με την σημαία του Άρη. Εκατοντάδες κόσμου έδωσαν το «παρών», μαζί με τον άνθρωπό του, τον Νίκο Γκάλη.

Όταν η σορός του Γιάννη Ιωαννίδη έφτασε στα νεκροταφεία της Θέρμης, ο κόσμος φώναξε ρυθμικά το όνομά του καθώς και «ΑΘΑΝΑΤΟΣ».

Στα Κοιμητήρια της Θέρμης βρέθηκαν και οι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης όπως ακόμη και άλλοι βουλευτές και υποψήφιοι της Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Γιάννη Ιωαννιδη, ενός από τους πατέρες του ελληνικού μπάσκετ που με τις προσπάθειές του, ιδιαίτερα με τα τρία συνεχόμενα Final Four του Άρη, στα οποία πρωταγωνίστησε σαν προπονητής, ενέγραψε στη γενιά μας, στο dna μας την αγάπη για το μπάσκετ. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ, γιατί αυτός, ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, όλη αυτή η γενιά, ήταν αυτοί που έκαναν τον ελληνικό λαό να αγαπήσει αυτό το άθλημα» δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Νωρίτερα το μεσημέρι, λίγο πριν οδηγηθεί ο Γιάννης Ιωαννίδης στην τελευταία του κατοικία, η σορός του έφτασε στις 15:30 στο δεύτερο «σπίτι» του, το Αλεξάνδρειο, η οποία τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Στο συγκεκριμένο γήπεδο που ο «Ξανθός» έζησε στιγμές δόξας τόσο ως παίκτης του Άρη , όσο και ως προπονητής.

Προηγήθηκε ένας κύκλος γύρω απ’ το γήπεδο, σύμφωνα με το thesstoday.gr. Πλάι από τις θύρες που επί χρόνια ολόκληρα δόξαζαν το όνομά του. «Αθάνατος» φωνάζουν εκατοντάδες φίλοι του Άρη, ενώ τιμούν τη σορό του. Μετά από εδώ θα κάνουν στάση όλοι μαζί στα παλιά γραφεία του Α.Σ. Άρη, στην Παπαναστασίου.

Το τελευταίο αντίο στον θρυλικό «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ, συγκλονίζει, ενώ το παρών δίνει και ο δικός του άνθρωπος: Ο Νίκος Γκάλης. Παλαίμαχοι και ενεργοί καλαθοσφαιριστές, φίλαθλοι, η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης και πρόσωπα του αθλητικού και πολιτικού κόσμου αποχαιρετούν τον αναμορφωτή του μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη. Του έχουν χαρίσει το προσωνύμιο «Μίδας των τίτλων», και όχι άδικα. 12 πρωταθλήματα και έξι κύπελλα εκ των οποίων τα οκτώ και τα πέντε αντίστοιχα με τους κιτρινόμαυρους, τα οποία τοποθετήθηκαν δίπλα στο φέρετρο του, το οποίο ήταν σκεπασμένο με την σημαία του Άρη.

«Λύγισε» ο Νίκος Γκάλης στο «Αλεξάνδρειο»: «Τον είχα σαν μεγάλο αδελφό, ήταν σπουδαίος»

Συγκινημένος, προχώρησε σε μία δήλωση στους δημοσιογράφους ο Νίκος Γκάλης, λέγοντας πως «τον είχα σαν μεγάλο αδερφό. Έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος».

«Αν μπορούσα να τον χαρακτηρίσω με μια κουβέντα θα έλεγα ότι ήταν άνδρας. Ότι είχε να σου πει το έλεγε στο πρόσωπο σου. Είχε όραμα από μικρός να κάνει τον Άρη μεγάλη ομάδα και τα κατάφερε. Τον είχα σαν μεγάλο αδερφό, έβαζε την ομάδα πάνω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος» είπε συγκινημένος ο Νίκος Γκάλης.

«Ανδρωθήκαμε μαζί, τον είχα σαν μεγάλο αδελφό, έβαζε την ομάδα πανω από τον εαυτό του. Ήταν σπουδαίος. Είναι δύσκολη μέρα για μένα, τους Αρειανούς και όλο τον κόσμο. Ήταν δάσκαλος μέσα στον αγώνα, πάρα πολύ σπουδαίος. Ζήσαμε πολλές καλές στιγμές, είχαμε πάρα πολλές χαρές και λίγες λύπες. Είναι αλήθεια πως και οι δύο μας δεν μπορούσαμε την ήττα. Ήταν ευθύς και αυτό το σεβόμουν» πρόσθεσε.

Δείτε φωτογραφίες:

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ