Γιάννης Ιωαννίδης: Για τελευταία φορά στο «Αλεξάνδρειο» – Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι του αθλητισμού  αποχαιρετούν αυτή την ώρα τον Γιάννη Ιωαννίδη.  Η σορός του έφθασε πριν από λίγα λεπτά και θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο δεύτερο «σπίτι» του, το Αλεξάνδρειο στην Θεσσαλονίκη. Στο γήπεδο που ο «Ξανθός» έζησε στιγμές δόξας τόσο ως παίκτης του Άρη , όσο και ως προπονητής.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η νεκροφόρα θα σκεπαστεί με τη σημαία του Άρη, νέοι και παλιοί παίκτες θα βγάλουν τα κύπελλα που κατέκτησε στην καριέρα του και θα τα σηκώσουν ψηλά στον αέρα. Επιθυμία της οικογένειας είναι για όποιον το επιθυμεί, αντί στεφάνων να καταθέσει χρήματα στη Σχολή Τυφλών.

Προηγήθηκε ένας κύκλος γύρω απ’ το γήπεδο, σύμφωνα με το thesstoday.gr. Πλάι από τις θύρες που επί χρόνια ολόκληρα δόξαζαν το όνομά του. «Αθάνατος» φωνάζουν εκατοντάδες φίλοι του Άρη, ενώ τιμούν τη σορό του. Μετά από εδώ θα κάνουν στάση όλοι μαζί στα παλιά γραφεία του Α.Σ. Άρη, στην Παπαναστασίου.

Το τελευταίο αντίο στον θρυλικό «Ξανθό» του ελληνικού μπάσκετ, συγκλονίζει, ενώ το παρών δίνει και ο δικός του άνθρωπος: Ο Νίκος Γκάλης. Παλαίμαχοι και ενεργοί καλαθοσφαιριστές, φίλαθλοι, η διοίκηση της ΚΑΕ Άρης και πρόσωπα του αθλητικού και πολιτικού κόσμου αποχαιρετούν τον αναμορφωτή του μπάσκετ, Γιάννη Ιωαννίδη. Του έχουν χαρίσει το προσωνύμιο «Μίδας των τίτλων», και όχι άδικα. 12 πρωταθλήματα και έξι κύπελλα εκ των οποίων τα οκτώ και τα πέντε αντίστοιχα με τους κιτρινόμαυρους, τα οποία έχουν τοποθετηθεί δίπλα στο φέρετρο του.

Η κηδεία του «Ξανθού» θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα στις 17:00 στη Θεσσαλονίκη και η σορός του θα ταφεί στον οικογενειακό τάφο στη Θέρμη.

Δείτε φωτογραφίες: 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ