“Μαϊμού” αστυνομικός εξαπατούσε ηλικιωμένους

Τον δρόμο της απάτης επέλεξε ένας 21χρονος στα Ιωάννινα για να γεμίζει τις τσέπες του, παριστάνοντας τον αστυνομικό της Τροχαίας σε ηλικιωμένους από τους οποίους αποσπούσε χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο.

Ο 21χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Ιωαννίνων, δρούσε μαζί με έναν συνεργό, ο οποίος αναζητείται. Οι δυο τους τηλεφωνούσαν με απόκρυψη σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους λέγοντας τους ότι είναι αστυνομικοί και ότι συγγενής τους είχε προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο.

Στη συνέχεια, τους πρότειναν να δώσουν χρήματα για να αποφύγει ο συγγενής τους τις ποινικές κυρώσεις. Κατά περίπτωση και ανάλογα τον υποψήφιο “στόχο” τους, ζητούσαν από 3.000 έως 90.000 ευρώ.

Αστυνομικοί παγίδευσαν τον 21χρονο “μαϊμού” συνάδελφο τους και τον συνέλαβαν με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μόλις εκείνος εμφανίστηκε σε προκαθορισμένο ραντεβού για να παραλάβει το ποσό.

Η έως τώρα έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας για τη δράση τους έχει αποκαλύψει τρεις απόπειρες εξαπάτησης, ωστόσο ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’εξακολούθηση και ο 21χρονος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός “μαϊμού” αναζητείται.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ