Μαγιορκίνης: Θα αυξηθούν οι θάνατοι τις επόμενες εβδομάδες – Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων πλησιάζει τα επίπεδα Νοεμβρίου

“Οι αυξημένες εισαγωγές με νόσο COVID-19, δυστυχώς, θα οδηγήσουν σε αύξηση των θανάτων εντός των επόμενων εβδομάδων” ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

“Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ, την τελευταία εβδομάδα συνέχισε να αυξάνεται σημαντικά ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια, πλησιάζοντας στα επίπεδα του Νοεμβρίου” ανάφερε ο κ. Μαγιορκίνης.

Και συνέχισε: “Συγχρόνως αυξήθηκε η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας επιβαρύνθηκαν την τελευταία εβδομάδα σε ποσοστό περίπου 15%, ενώ ο αριθμός νέων εισαγωγών με νόσο COVID-19 αυξήθηκε σημαντικά στο επίπεδο των 400 ανά ημέρα”. “Οι αυξημένες εισαγωγές, δυστυχώς, θα οδηγήσουν σε αύξηση των θανάτων εντός των επόμενων εβδομάδων” συμπλήρωσε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ.

Ο κ. Μαγιορκίνης παρατήρησε ότι το τρίτο κύμα είναι βραδύτερο από το δεύτερο, αλλά η κόπωση του πληθυσμού είναι φανερή και από αυτό, όπως είπε, θα κριθούν όλα. Επισήμανε πως κάθε μακροχρόνια πρόβλεψη είναι δύσκολη και συμπλήρωσε ότι υπάρχει μία αρχική εκτίμηση για σταθεροποίηση της κατάστασης, αλλά αυτό θα το γνωρίζουμε από το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Όπως είπε, την πανδημία στη χώρα μας εξακολουθούν να «οδηγούν» ηλικίες 40 έως 65 ετών, ενώ είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι όσοι νοσούν και νοσηλεύεται στο νοσοκομεία άνω των 65 ετών είναι λιγότεροι και υπάρχει βελτίωση της εικόνας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

“Καλύτερη η πρόβλεψη εξέλιξης για τη Θεσσαλονίκη”

“Στην Αττική, η επιδημία συνέχισε να αυξάνεται αν και με βραδύτερο ρυθμό από την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει πλησιάσει τον αριθμό που παρατηρήθηκε στα τέλη Οκτωβρίου. Η πρόβλεψη για τη Θεσσαλονίκη παραμένει, σε αυτή τη φάση, καλύτερη από την πρόβλεψη εξέλιξης στην Αττική” τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης,

“Η κατάσταση είναι εξαιρετικά εύθραυστη” ανέφερε ο επίκουρος καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας και στη μείωση των επαφών μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην καθημερινότητά μας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ