Μάχη με τις φλόγες σε Κάρυστο και Κνωσό – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Κάρυστο και την Κνωσό, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πυρκαγιές.

Η πιο σοβαρή πυρκαγιά θεωρείται αυτή στο Κατσαρώνι Καρύστου και η οποία ξέσπασε σε δασική έκταση νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η φωτιά δεν βρίσκεται κοντά σε οικισμούς και δεν υφίσταται άμεση απειλή, ενώ δεν αναφέρθηκαν προβλήματα αναφορικά με τις διάσπαρτες κατοικίες που βρίσκονται στο σημείο.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις, αποτελούμενες από 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η φωτιά που καίει σε δύσβατο σημείο.

Στο μεταξύ, φαίνεται πως υπάρχουν υποψίες για εμπρησμό για τη φωτιά στο ΚατσαρώνιστηνΚάρυστο .

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, στην περιοχή μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο θα διερευνήσει τις αιτίες και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η φωτιά. Σχετική εντολή έδωσε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Σημειώνεται πως στην ίδια περιοχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά και στις 25 Ιουνίου.

Ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη σε χορτολιβαδική έκταση στη θέση Βλυχιά στην Κνωσό, που έθεσε σε συναγερμό τις Αρχές, καθώς οι φλόγες βρίσκονταν κοντά σε διάσπαρτες κατοικίες, οι οποίες σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ απειλήθηκαν.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η πυρκαγιά έχει πλέον οριοθετηθεί, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές στα σπίτια. Επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα και 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Πηγή ΦΩΤΟ/ΒΙΝΤΕΟ: evima.gr, cretapost.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ