Lockdown: Ερήμωσαν οι δρόμοι στην Αθήνα – Έλεγχοι παντού από την Αστυνομία

Ξεκίνησε από τις 21:00 το βράδυ της Παρασκευής (13.11) η εφαρμογή των νέων, αυστηρότερων, μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Από τις 21:00 έχει ξεκινήσει η ισχύς και η εφαρμογή τους, με τις απαγορεύσεις να αφορούν κυρίως τις μετακινήσεις κατά τις νυχτερινές ώρες αλλά και αλλαγές στα ωράρια των καταστημάτων που παραμένουν ακόμα σε λειτουργία.

Η Ελληνική Αστυνομία ξεκίνησε ελέγχους σε διάφορες περιοχές της Αθήνας όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του GRTimes.gr, για να διαπιστώσει αν τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι δρόμοι ερήμωσαν από νωρίς, ελάχιστα είναι τα αυτοκίνητα που κινούνται ενώ κλιμάκια της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής έχουν στήσει μπλόκα σε διαφορετικά σημεία σε όλο το λεκανοπέδιο και πραγματοποιούν ελέγχους.

Λεωφόρος Ποσειδώνος Γλυφάδα

Έλεγχοι στην Γλυφάδα

Λεωφόρος ΑμφιθέαςΆλιμοςΈλεγχοι στη Λεωφόρος Συγγρού

Εδώ και λίγες ώρες, λοιπόν, η κυκλοφορία απαγορεύεται από τις 21:00 ως τις 05:00 καθημερινά. Οι μόνοι λόγοι που μπορεί κανείς να μετακινηθεί αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες και θεωρούνται εξαιρέσεις.

Οι λόγοι που μπορεί να μετακινηθεί κάποιος από τις 21:00 ως τις 05:00

  • Λόγοι εργασίας
  • Σοβαρός λόγος υγείας
  • Συνοδεία κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση από την οικία

Τα SMS στο 13033 και οι βεβαιώσεις

Για να κινηθεί κανείς για λόγους εργασίας θα πρέπει να διαθέτει τις απαραίτητες βεβαιώσεις, ενώ για τις άλλες δυο περιπτώσεις, πέραν των βεβαιώσεων ισχύουν και οι δυο κωδικοί των SMS στο 13033. Το «1», που αφορά μετακίνηση για σοβαρό λόγο υγείας και το «6» που αφορά τη μικρή βόλτα του κατοικίδιου.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, δεν υπάρχει διαφοροποίηση στα όσα γνωρίζουμε για τις κατ’ εξαίρεση μετακινήσεις. Οι βεβαιώσεις που μπορεί να έχει κανείς ισχύουν κανονικά, όπως και οι έξι κωδικοί των SMS στο 13033. Αναλυτικά ο τρόπος που στέλνουμε SMS για μετακίνηση (σε παρένθεση αν ισχύει ή όχι μετά τις 21:00).

Τι ισχύει με το delivery και το take away

Την ημέρα της ανακοίνωσης των νέων, πιο αυστηρών, μέτρων υπήρξε μπέρδεμα με το τι θα ισχύσει τελικά με τις υπηρεσίες delivery αλλά και τα take away. Αρχικά είχε επικρατήσει η άποψη πως θα σταματήσουν αμφότερα μετά τις 21:00, ωστόσο, δόθηκαν τελικά διευκρινίσεις από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη λειτουργία των καταστημάτων που υποστηρίζουν αυτές τις υπηρεσίες και μπορούν να παραμείνουν ανοικτά.

«Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 – 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ’ οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ