Λήμνος: Προβλήματα από την σφοδρή καταιγίδα και τους θυελλώδεις ανέμους – Χωρίς ρεύμα περιοχές του νησιού

Προβλήματα προκάλεσε στη Λήμνο η σφοδρή καταιγίδα σε συνδυασμό με τους θυελλώδεις νότιους ανέμους, που πνέουν από χθες (Κυριακή 11/2) στο νησί.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα καταγράφονται στην ηλεκτροδότηση καθώς από τους θυελλώδεις νοτιάδες προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων πάνω σε στύλους, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές του νησιού να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Μύρινα, την Ατσική, το αεροδρόμιο, τον Κάσπακα, τον Άγιο Δημήτριο, τις Σαρδές, τον Κορνό, την Δάφνη και τον Κατάλακκο.

Δύο οχήματα καταπλακώθηκαν από πτώση τοιχίου του γηπέδου Ατσικής, ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν και στη γέφυρα Ραγκαβά στον Κάσπακα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Με εντολή του δημάρχου, έκλεισε το Γυμνάσιο Μύρινας και απομακρύνθηκαν οι μαθητές, καθώς νερά μπήκαν στις τάξεις του σχολείου, ενώ κρίθηκαν και επισφαλείς οι προκάτ αίθουσες.

Πηγή: ΕΡΤ

Η δήμαρχος Λήμνου μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, τόνισε ότι «από τις 6 το πρωί που ξεκίνησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα, το ύψος της βροχής έφτασε τους 150 τόνους ανά στρέμμα. Τα συνεργεία βρίσκονται από νωρίς στο δρόμο, τα φαινόμενα είναι ακραία και συνιστάται στους πολίτες να μην κυκλοφορούν άσκοπα».

Στις περιοχές που έχουν πληγεί βρέθηκε από νωρίς το πρωί και ο Έπαρχος Λήμνου, Απόστολος Κουτσογιάννης.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λήμνου καλεί τους πολίτες να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους, να τις περιορίσουν στις απολύτως απαραίτητες και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για τυχόν πτώσεις δέντρων, καθώς επίσης και για παρουσία φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

Πηγή: ΕΡΤ

«Ιδιαίτερα εφιστούμε την προσοχή όσον αφορά στη γέφυρα Ραγκαβά, η οποία είναι κλειστή στην κυκλοφορία και απευθύνουμε έκκληση να μην προσεγγίσει κανείς το εν λόγω σημείο» επισημαίνεται και καλούνται, επιπλέον, οι οδηγοί να μην κινούνται σε περιοχές με χειμάρρους και ιρλανδικές γέφυρες.

Πηγή: ΕΡΤ

«Όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προέκυψαν από την κακοκαιρία, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, τη ΔΕΗ και όλους τους συναρμόδιους φορείς», επισημαίνει ο δήμος και ενημερώνει ότι «κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης της Σχολικής Μονάδας και σε συναπόφαση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τιμ. Θεοφανέλλη και κατόπιν επικοινωνίας με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Γυμνάσιο Μύρινας θα είναι κλειστό σήμερα Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ