Λιμενικό: Την Παρασκευή στον ανακριτή τα δύο στελέχη που κατηγορούνται για εμπορία ναρκωτικών

Την Παρασκευή (22/12) θα οδηγηθούν, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, στον ανακριτή Πειραιά τα δύο στελέχη του Λιμενικού τα οποία κατηγορούνται ότι εμπορεύονταν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από κατασχεμένα φορτία. Οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ έφτασαν στα ίχνη της εγκληματικής οργάνωση έπειτα από καταγγελίες άλλων κυκλωμάτων ναρκωτικών.

Όπως φαίνεται είχαν εντολές από τη φερόμενη αρχηγό όχι μόνο να υπεξαιρούν και να εμπορεύονται την υψηλής καθαρότητας και μάλιστα με σφραγίδα του Γενικού Χημείου του Κράτους κοκαΐνη αλλά και να «χτυπούν», εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητα τους ως λιμενικοί της δίωξης ναρκωτικών, τα αντίπαλα κυκλώματα για να κερδίζουν περισσότερα χρήματα.

Οι πολλαπλές προκλητικές τους ενέργειες δεν θα μπορούσαν να μείνουν αναπάντητες στον αδυσώπητο κόσμο του ναρκεμπορίου. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μέσα από αυτά τα σκοτεινά δίκτυα φαίνεται πως προέκυψε και η καταγγελία στην αστυνομία που οδήγησε στην εξάρθρωση της οργάνωσης.

Η σκληρή, όπως περιγράφεται, αρχηγός στα 71 της χρόνια βρίσκεται έγκλειστη για εμπορία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης και είναι παλιά γνώριμη των αρχών. Από τα καρτοτηλέφωνα των φυλακών κανόνιζε τα πάντα: τα δίκτυα διακίνησης, τη μοιρασιά των χρημάτων και τις «καβάτζες» των ναρκωτικών. Ενδεικτικός είναι ο παρακάτω διάλογος μεταξύ της 71χρονης και του 41χρονου Σημαιοφόρου του λιμενικού:

Σημαιοφόρος: Δεν μπορείς να της πάω κανένα τέτοιο, να της πάρω κανένα «γαλακτομπούρεκο» (κοκαΐνη), ένα – δυο;

71χρονη: Οκ.

Σημαιοφόρος: Δεν πειράζει που θα πάω;

71χρονη: Όχι πας καλά;

Σημαιοφόρος: Να της πάω τα «γαλακτομπούρεκα» που σου είχα φέρει δεν ήταν ωραία;

71χρονη: Nαι θυμάμαι.

Σημαιοφόρος: και να παίρνει και ο…. μην τα φάει όλα αυτή.

Ο 41 ετών Σημαιοφόρος του Λιμενικού φέρεται μάλιστα να έπαιρνε πολύ μεγάλο μερίδιο καθώς ήταν ο βασικός προμηθευτής των ουσιών με τη συνεργασία ωστόσο του Πλωτάρχη Διοικητή του, του μόνου που είχε νόμιμη πρόσβαση στην αποθήκη των κατασχεμένων ναρκωτικών.

Πρόσφατα μάλιστα ο σημαιοφόρος φαίνεται πως ξέπλυνε μέρος των μαύρων χρημάτων αγοράζοντας ένα αυτοκίνητο για τη σύντροφο του το οποίο επίσης κατασχέθηκε.

Ο βασικός φύλακας των ναρκωτικών, επίσης 71ετων, είχε το προσωνύμιο «Φαφούτης» ή «Αραφάτ». Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνεργαζόμενοι λιμενικοί πιθανώς για παραπλανητικούς λόγους είχαν ερευνήσει δυο φορές το σπίτι του στη Νίκαια. Χωρίς να βρουν οτιδήποτε μεμπτό.

Τον περασμένο Αύγουστο ωστόσο η ασφάλεια Πατρών τον συνέλαβε με μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών που εικάζεται ότι προέρχονταν από τις ποσότητες του Λιμεναρχείου. Έκτοτε βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ