Εξεταστική για τα Τέμπη – Κατάθεση Κουρέντα: «Μετωπική από το λάθος ενός μόνο ανθρώπου δεν γίνεται»

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη κατέθεσε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ την περίοδο 2005-2008 απαντώντας στις ερωτήσεις των βουλευτών ανέφερε ότι μετωπική από το λάθος ενός μόνο ανθρώπου δε γίνεται. Ο κ. εκτίμησε ότι έγιναν λάθη από σειρά ατόμων, που δεν τήρησαν τον κανονισμό ασφαλείας.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου, θα κληθούν ως μάρτυρες οι Κωστής Χατζηδάκης (περίοδος 2007- 2009 & 2012-2013), και Δημήτρης Ρέππας (2009-2011) που διετέλεσαν υπουργοί Μεταφορών στο παρελθόν.

Στη τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς, η λίστα μαρτύρων αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των κομμάτων. Η λίστα που πρότεινε η πλειοψηφία καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, που κατήγγειλε ότι αποκλείει μάρτυρες, γιατί δε θέλει να λάμψει η αλήθεια.

Η απάντηση σε αυτούς τους ισχυρισμούς ήρθε λίγο αργότερα από κύκλους της πλειοψηφίας που υποστηρίζουν ότι ο κατάλογος μαρτύρων είναι “ανοιχτός” και μπορεί να διευρυνθεί και πώς η ΝΔ είναι προσηλωμένη στον στόχο της Εξεταστικής που είναι να φωτιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές αυτής της τραγωδίας και όχι η εργαλειοποίησή της από κόμματα της αντιπολίτευσης που πλειοδοτούν σε φτηνούς εντυπωσιασμούς.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ