Λέων για Πάτρα: Δεν είναι δυνατόν να χαθεί παιδί από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς προηγούμενο σημάδι

Στην υπόθεση της Πάτρας και τον θάνατο των τριών παιδιών αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων.

Όπως τόνισε ο κ. Λέων «δεν είναι δυνατόν ένας γονιός να χάσει στα ξαφνικά το παιδί του από ηπατική ανεπάρκεια χωρίς κανένα προηγούμενο σημάδι».

Σχετικά με την κριτική γιατί συμμετέχουν οι ιατροδικαστές στον δημόσιο διάλογο, ο Γρηγόρης Λέων απάντησε ότι «συμμετέχουν για να καταλαβαίνει ο κόσμος θέματα, όπως τα παραπάνω».

Η ώρα της κρίσης για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η εισαγγελική πρόταση για τα εγκλήματα της Ρούλας Πισπιρίγκου σε βάρος της εννιάχρονης κόρης της.

Την ώρα που η 35η τακτική ανακρίτρια Ευγενία Τζωρτζάτου ξεκίνησε την επί της ουσίας ανάκριση για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη με κατηγορούμενη τη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου, ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και σε ό,τι αφορά την υπόθεση θανάτου της μεγάλης της κόρης, Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, εντός των αμέσως επόμενων ημερών ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γιώργος Νούλης θα υποβάλει την πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο σχετικά με την παραπομπή ή μη της κατηγορουμένης σε δίκη για τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος του εννιάχρονου κοριτσιού.

Ο κ. Νούλης είναι ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος, αξιολογώντας τα στοιχεία της δικογραφίας που σχηματίστηκε για τον θάνατο της Τζωρτζίνας τον Ιανουάριο του 2022, άσκησε εναντίον της 33χρονης μητέρας συμπληρωματική ποινική δίωξη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας που φέρεται να τελέστηκε λίγους μήνες πριν το παιδί αφήσει την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο «Παίδων».

Σε περίπτωση που ο εισαγγελέας προτείνει παραπομπή και η εισήγησή του υιοθετηθεί από το Δικαστικό Συμβούλιο, η δίκη της Ρ. Πισπιρίγκου αναμένεται να προσδιοριστεί εντός των επόμενων μηνών. Παράλληλα, θα βρίσκεται σε εξέλιξη και η ανάκριση για τον θάνατο της τριάμισι ετών Μαλένας και της έξι μηνών Ιριδας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ