Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Μειώνεται το όριο ταχύτητας – Σε ποιο τμήμα

Με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, μειώνεται το όριο ταχύτητας σε συγκεκριμένο τμήμα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, με κύριο στόχο τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα, όπως αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, στο τμήμα της Λ. Βουλιαγμένης από τη Λ. Αλίμου έως την Ποσειδώνος, μειώνεται το όριο ταχύτητας από τα 80 στα 70 χιλιόμετρα την ώρα.

Η επαναξιολόγηση της ταχύτητας από την -προ 25ετίας- καθιέρωση των 80 χλμ. στο συγκεκριμένο τμήμα, κρίθηκε αναγκαία από τη σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών, τα οφέλη της οποία παρουσίασε αναλυτικά στην εισήγησή του ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος, Θ. Κατσιγιάννης.

Ειδικότερα από τη μείωση του ορίου ταχύτητας κατά 10 χλμ. επιτυγχάνονται τα εξής:

-Μείωση των ατυχημάτων με τραυματισμό κατά 10% και των θανατηφόρων κατά 20%.

-Μείωση πιθανότητας πρόκλησης ατυχήματος από 32% στην ταχύτητα των 80 km/h, σε 4,5% που αντιστοιχεί στα 70 km/h.

-Περιβαλλοντικά οφέλη όπως, μείωση των εκπομπών οξειδίων του αζώτου, μονοξείδιου του άνθρακα, σχηματισμού όζοντος υδρογονανθράκων και σωματιδίων και μείωση θορύβου.

– Αύξηση της διοχετευτικής ικανότητα του συγκεκριμένου οδικού τμήματος.

Ο περιφερειακός σύμβουλος τόνισε πως το πράσινο κύμα (ταχύτητα συντονισμού σηματοδοτών) έχει καθορισθεί για ταχύτητα 70 km/h, ενώ η απώλεια χρόνου των μετακινούμενων λόγω της μείωσης είναι μικρότερη του ενός λεπτού.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε στην τοποθέτησή του ότι «η Περιφέρεια Αττικής -εναρμονιζόμενη με τις σύγχρονες επιστημονικές απαιτήσεις και διεθνείς πρακτικές- θα συνεχίσει συστηματικά να ελέγχει και να μελετά τα όρια ταχύτητας στους κυκλοφοριακούς άξονες, ειδικά αυτά που έχουν καθορισθεί αρκετά χρόνια πριν, προκειμένου να εκσυγχρονίσει και να βελτιώσει τις κυκλοφοριακές συνθήκες, στην κατεύθυνση καλύτερων συνθηκών οδικής ασφάλειας στην Αττική».

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.