Λάρισα: Συνέλαβαν δραπέτη στο Λονδίνο έπειτα από 11 χρόνια – Πώς ο «Ντάμπο» έπεσε στα χέρια των Αρχών

Στις φυλακές στην Λάρισα, έχοντας «απολαύσει» 11 χρόνια ελευθερίας, μεταξύ άλλων και στο Λονδίνο, επέστρεψε προχθές ένας 33χρονος από την Αλβανία.

Ο 33χρονος είχε καταφέρει να αποδράσει από το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της 18ης Ιουνίου του 2013, ενώ νωρίτερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας του είχε επιβάλει συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών, κρίνοντάς τον ένοχο για τις πράξεις της συμμορίας, της σωματικής βλάβης και της ληστείας, που διαπράχθηκαν στη Λάρισα από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2012.

Ο 33χρονος, που ήταν γνωστός και με το ψευδώνυμο «Τζάμπο ή Ντάμπο», είχε εξελιχθεί σε «πονοκέφαλο» των Λαρισαίων. Συνελήφθη  τελικά έπειτα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία».

Μετά την απόδρασή του, από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας εκδόθηκαν δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, με αποτέλεσμα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, onlarissa.gr, να συλληφθεί στο Λονδίνο στις 12 Αυγούστου 2021 και δυόμισι χρόνια αργότερα, στις 22 Φεβρουαρίου 2024, να παραδοθεί στις ελληνικές Αρχές. Έτσι, προχθές και στο πλαίσιο συγχωνευτικής απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων… επέστρεψε στις Φυλακές Λάρισας, προκειμένου να εκτίσει την ποινή για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε. Μετά τη συγχωνευτική απόφαση αναμένεται να εκτίσει 15 χρόνια κάθειρξης, δηλαδή έως και τις 22 Φεβρουαρίου 2039.

Οι ληστείες στην περιοχή του Τελωνείου

Σύμφωνα με την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ο 33χρονος μαζί με πέντε ακόμη νέους (σ.σ. τέσσερις ομοεθνείς του και έναν ανήλικο Λαρισαίο) και άγνωστο αριθμό συνεργών τους από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο του 2012 λήστευαν και έδερναν κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διέρχονταν με το αυτοκίνητό τους την οδό Μαρτάλη στην περιοχή του Τελωνείου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι δράστες «προσέγγιζαν τα θύματά τους αιφνιδιαστικά ή ζητώντας τους φωτιά ή τσιγάρο και στη συνέχεια με εκδήλωση βίας τους λήστευαν, αφαιρώντας τους κυρίως τα χρήματα που έφεραν μαζί τους και τα κινητά τους τηλέφωνα». Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, ενώ ο ένας εκ των κατηγορουμένων ζητούσε από τον διερχόμενο οδηγό να του δώσει τσιγάρο, ο άλλος άνοιγε αιφνιδιαστικά την πόρτα του συνοδηγού και τότε, οι δράστες -συνήθως με διαφορετική σύνθεση-, ασκώντας βία λήστευαν τα θύματά τους.

Άνοιξε την πόρτα και έγινε «καπνός»

Στις 18 Ιουνίου 2013 ο 33χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Λάρισας, όπου κρίθηκε ένοχος για τις πράξεις της συμμορίας, της σωματικής βλάβης σε 3 περιπτώσεις και της ληστείας για 6 περιπτώσεις.

Το δικαστήριο τού επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 17 ετών και διέταξε την απέλασή του στη χώρα του μετά την έκτιση της ποινής.

Μετά την καταδικαστική απόφαση θα οδηγούνταν στο Τμήμα Μεταγωγών, όταν, σύμφωνα με μαρτυρίες, άνοιξε η πόρτα του ασανσέρ στο υπόγειο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας και ενώ συνοδευόταν από υπαλλήλους της Φρουράς των Φυλακών, κατάφερε να δραπετεύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος κατέληξε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου εργαζόταν σε δική του επιχείρηση, αλλά με αφορμή παράνομη δραστηριότητά του συνελήφθη, για να διαπιστωθεί τελικά ότι εκκρεμούσαν σε βάρος του ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, με την Ιnterpol να ενημερώνει τις ελληνικές Αρχές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ