Λαμία: “Θα σας σκοτώσω όλους” – Σε κατάσταση αμόκ ο αστυνομικός που χτύπησε δύο νοσηλεύτριες

Νέες πληροφορίες και μαρτυρίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το σοβαρό επεισόδιο που προκάλεσε αστυνομικός, συνοδός ασθενούς, στο νοσοκομείο της Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης. Ευρισκόμενος σε κατάσταση αμόκ, ο γιος του ασθενή απειλούσε τους πάντες και επιτέθηκε σε δύο νοσηλεύτριες, μέχρι τη στιγμή που συνελήφθη. 

Το περιστατικό συνέβη στον 5ο όροφο, λίγα λεπτά πριν την αλλαγή της βραδινής βάρδιας στις 22:45, με πρωταγωνιστή τον 44χρονο αστυνομικό, ο οποίος συνόδευε ασθενή της Παθολογικής Κλινικής. Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, υπηρετεί σε Αστυνομικό Τμήμα της Αττικής.

Όπως γράφει το lamiareport.gr, φέρεται να χτύπησε άγρια μια νοσηλεύτρια, ενώ κλότσησε στην κοιλιά και στο πόδι ακόμη μία. Βγήκε, δε, στο μπαλκόνι του 5ου ορόφου και απειλούσε “θεούς και δαίμονες”. Λίγο νωρίτερα είχε επιχειρήσει να κλείσει τις πόρτες της Κλινικής προκαλώντας τρόμο στους άλλους συνοδούς και ασθενείς.

Έβριζε στο μπαλκόνι

Οι νοσηλεύτριες υπηρεσίας ενημερώθηκαν από συνοδό ασθενή ότι ο 44χρονος βρίσκεται στο μπαλκόνι και βρίζει. Αμέσως έτρεξαν να δουν τι συμβαίνει και τότε δέχτηκαν την πρώτη επίθεση. Ο 44χρονος μόλις τις είδε τις έβρισε χυδαία και απείλησε ότι θα κάψει το νοσοκομείο.

Σαστισμένη η πρώτη νοσηλεύτρια του έκανε σύσταση να ηρεμήσει και ρώτησε να μάθει τι συμβαίνει. Τότε, ο 44χρονος ζήτησε να αλλαχθεί ο ουροσυλλέκτης του πατέρα του, ενώ συνέχισε να βρίζει φωνάζοντας. Στη σύσταση της νοσηλεύτριας να μη φωνάζει, εκείνος γύρισε και της πέταξε στο πρόσωπο τον φάκελο που είχε με τα έγγραφα και απείλησε ότι θα τους σκοτώσει όλους.

Η επόμενη κίνησή του ήταν να κλείσει τις πόρτες της Κλινικής προκαλώντας τρόμο για το τι θα μπορούσε να κάνει στους άλλους ασθενείς και συνοδούς. Η νοσηλεύτρια άνοιξε αμέσως την πόρτα και τότε δέχτηκε τη δεύτερη και πιο βίαιη επίθεση αφού την χτύπησε στο πρόσωπο, βγάζοντας της την μάσκα και σπάζοντάς της τα γυαλιά που φορούσε. Στη συνέχεια την έριξε κάτω κι άρχισε να την κλωτσάει όπου έβρισκε. Η συνάδελφός της που προσπάθησε να την σώσει, δέχτηκε κι εκείνη δύο κλωτσιές στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι.

Μέχρι να έρθει Security, το υπόλοιπο προσωπικό και ακολούθως η αστυνομία, ο 44χρονος είχε βγει στο μπαλκόνι κλείνοντας πίσω του τις μπαλκονόπορτες. Με μεγάλη προσπάθεια, οι   αστυνομικοί από τη ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης, του ΑΤ Λαμίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας κατάφεραν να τον βγάλουν και να τον οδηγήσουν στη Διεύθυνση.

Συνελήφθη για σωματικές βλάβες

Εκεί συνελήφθη με τις κατηγορίες της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Οι άτυχες νοσηλεύτριες μετέβησαν στα Επείγοντα προκειμένου να εξεταστούν, η μία μάλιστα χρειάστηκε να μεταφερθεί με τραυματιοφορέα εξαιτίας της βίαιης επίθεσης που δέχτηκε. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των συναδέλφων τους είναι σχετικά καλά σωματικά, ωστόσο, το σοκ που υπέστησαν ήταν εξίσου μεγάλο.

Έπειτα από αίτημα συγγενικών του προσώπων, ο 44χρονος θα υποβληθεί σε ψυχιατρική εξέταση, ενώ το Ίδρυμα πρόκειται να καταθέσει μήνυση. Την προανάκριση έχει αναλάβει το ΑΤ Λαμίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ