Κύκλωμα ναρκωτικών στη Μύκονο: Η ατζέντα με τους πελάτες στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. – Ποιος είναι ο 41χρονος «εγκέφαλος» που συνελήφθη

Σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών με επώνυμους πελάτες στη Μύκονο φέρεται να εμπλέκεται γνωστός επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στη μεταφορά VIP προσώπων με βαν πολυτελείας. Την υπόθεση αποκάλυψαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι όχι μόνο συνέλαβαν τον 41χρονο επιχειρηματία, αλλά κατάφεραν να κατασχέσουν και μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Ο 41χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος ήδη έχει προφυλακιστεί, όπως προκύπτει από τις έρευνες, εκμεταλλευόταν την επιχειρηματική του δραστηριότητα στο Νησί των Ανέμων, διακινώντας -μαζί με τον συνεργό του- ποσότητες ναρκωτικών σε επώνυμους πελάτες στη Μύκονο. Ο ίδιος διατηρεί μία από τις πιο γνωστές εταιρείες μεταφοράς VIP προσώπων με πολυτελή βαν στις βίλες του νησιού, αλλά και στις νυχτερινές τους εξόδους.

Ιδιόχειρες σημειώσεις

Στην κατοχή του συνεργού του 41χρονου επιχειρηματία, εκτός από τις ναρκωτικές ουσίες, κατασχέθηκε και ένα μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις, στις οποίες αναφέρονται ονόματα σταθερών πελατών του κυκλώματος, καθώς και οι ποσότητες ναρκωτικών τις οποίες τους διέθετε έναντι αμοιβής και μάλιστα «τσιμπημένης», λόγω της υψηλής ποιότητας του «προϊόντος».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει έως τώρα γνωστές, στις ιδιόχειρες σημειώσεις υπάρχουν ονόματα γραμμένα με κωδικούς ή αναγραμματισμούς, όπου όμως διαφαίνονται ακόμα και γνωστά πρόσωπα από τα σαλόνια της κοσμικής Αθήνας. Για τον λόγο αυτόν, ήδη επικρατεί προβληματισμός μεταξύ των θαμώνων της Μυκόνου, αλλά και των ακριβών συνοικιών της πρωτεύουσας.

Οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάφεραν με αυτόν τον τρόπο ένα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης ουσιών, όχι μόνο στο νησί της Μυκόνου, αλλά και στις ακριβές γειτονιές της Αθήνας, καθώς κατέσχεσαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, τις οποίες ο 41χρονος άνδρας είχε κρυμμένες σε ειδική κρύπτη στο σπίτι στενού συγγενικού του προσώπου. Ο επιχειρηματίας, εκτός από τις ποσότητες ναρκωτικών, είχε πακεταρισμένα περισσότερα από 600.000 ευρώ σε μετρητά και πάνω από 20.000 δολάρια επίσης σε μετρητά, συσκευασμένα σε σελοφάν. Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, πρόκειται για τα κέρδη του 41χρονου από τη διακίνηση των ναρκωτικών τόσο στη Μύκονο όσο και στην Αθήνα.

Έρευνες

Εδώ και καιρό είχαν φτάσει πληροφορίες στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών για δύο πρόσωπα που διακινούν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης και χασίς, τόσο στη Μύκονο όσο και στα ακριβά στέκια της Αθήνας.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης ξεκίνησαν αμέσως έρευνες προκειμένου να διαπιστώσουν την εγκυρότητα των πληροφοριών, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να εντοπίσουν αρχικά τον συνεργό του 41χρονου επιχειρηματία. Ωστόσο, οι ποσότητες που βρέθηκαν στην κατοχή του δεν δικαιολογούσαν τις αρχικές πληροφορίες για εκτεταμένο εμπόριο ουσιών, πόσο μάλλον για το νησί της Μυκόνου.

Μετά τη σύλληψη, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία του επιχειρηματία, με την πρώτη δικογραφία που έφτασε στα χέρια του εισαγγελέα να περιέχει και το όνομά του. Έπειτα από μεθοδικές έρευνες, οι άνδρες της Δίωξης εντόπισαν διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας, που όμως στα χαρτιά ανήκε σε στενό συγγενικό πρόσωπο του επιχειρηματία. Όπως προέκυψε, το συγκεκριμένο διαμέρισμα ήταν άδειο, καθώς ο συγγενής του 41χρονου κατηγορουμένου τους περισσότερους μήνες του χρόνου κατοικούσε σε νησί του Ιονίου, από το οποίο άλλωστε κατάγεται και ο ίδιος ο επιχειρηματίας. Όταν οι αστυνομικοί μπήκαν, με εντολή εισαγγελέα, στο διαμέρισμα, έφτασαν στην κρύπτη της ντουλάπας, οδηγούμενοι από τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο που είχαν μαζί τους.

Θησαυρός

Τα διπλά τοιχώματα της ντουλάπας έκρυβαν έναν μικρό θησαυρό από ναρκωτικά και μετρητά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ενημέρωση της Ασφάλειας για το θέμα, οι αστυνομικοί της Δίωξης βρήκαν και κατέσχεσαν: «Τρία κιλά και 90 γραμμάρια κοκαΐνης, πέντε κιλά και 30 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, τέσσερα κιλά και 290 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, τα χρηματικά ποσά των 649.050 ευρώ, 24.910 δολαρίων ΗΠΑ, 420 λιρών Αγγλίας, πιστόλι, 50 φυσίγγια πιστολιού, δύο γεμιστήρες πιστολιού, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και πλαστικοποιητή».

Σημειώνεται ότι στην κατοχή του συνεργού του επιχειρηματία, ο οποίος συνελήφθη πρώτος, οι αστυνομικοί της Δίωξης, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ., βρήκαν και κατέσχεσαν: «5,9 γραμμάρια κοκαΐνης, 117,5 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, ένα κιλό και 566,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 16 γραμμάρια MDMA, ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, δίκυκλη μοτοσικλέτα, το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα, πλήθος νάιλον συσκευασιών, μπλοκ ιδιόχειρων σημειώσεων όπου αναγράφονται αγοραπωλησίες ναρκωτικών ουσιών».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ