Κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας στο enikos.gr: Δεν έγινε απόπειρα ρυμούλκησης του αλιευτικού – Οι καταθέσεις διασωθέντων

Απαντήσεις στις συμπληρωματικές καταθέσεις των μεταναστών που εμπλέκουν το Λιμενικό στην πρόκληση του ναυαγίου στην Πύλο δίνουν στο enikos.gr κύκλοι του υπουργείου Ναυτιλίας.

Πύλος: Η δράση του κυκλώματος που οδήγησε στον υγρό τάφο εκατοντάδες μετανάστες – Το προσκλητήριο στα social media και ο τζίρος εκατ. δολαρίων

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Αναφορικά με τις συμπληρωματικές καταθέσεις οι οποίες έχουν δημοσιευθεί στον έντυπο Τύπο από μερίδα των διασωθέντων δεν μπορούν να σχολιαστούν καθώς δεν έχουμε λάβει γνώση της κυρίας ανάκρισης. Από εκεί και πέρα από τις αρχικές μαρτυρίες του συνόλου των διασωθέντων δεν προκύπτει από πουθενά ότι έγινε οιαδήποτε απόπειρα ρυμούλκησης του συγκεκριμένου ΑΚ σκάφους από σκάφος του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.», απαντούν κύκλοι του υπουργείου.

Ναυάγιο στην Πύλο: Η κατάθεση διασωθέντα για το «εισιτήριο» του θανάτου – Το σενάριο που εξετάζεται για την βύθιση του σκάφους

Παράλληλα, ανώτατες πηγές του Λιμενικού που έχουν γνώση του περιστατικού κάνουν λόγο για «υποβολιμαίες» καταθέσεις, οι οποίες… άλλαξαν όσο περνούσαν οι μέρες. Άλλωστε, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πληροφορίες το συγκεκριμένο σκάφος του Λιμενικού δεν ήταν σε θέση να κάνει ρυμούλκηση.

Πηγές επισημαίνουν ότι είναι ενδεικτική η κατάθεση μετανάστη, η οποία έπειτα από μέρες- άγνωστο γιατί και πώς- άλλαξε. «Κάποια στιγμή το βράδυ ήρθε ένα πλοίο του Λιμενικού για βοήθεια και ξαφνικά το πλοίο τούμπαρε και βρεθήκαμε στο νερό. Τότε αυτοί μας έσωσαν με φουσκωτή βάρκα», είχε πει ο μετανάστης στην πρώτη του κατάθεση.

Ναυάγιο στην Πύλο: Εντοπίστηκε άλλη μια σορός – 81 οι νεκροί

Ωστόσο, το περασμένο Σαββατοκύριακο κατέθεσε πως το Λιμενικό… έριξε σχοινί και έτσι προκλήθηκε το ναυάγιο. «Προσπάθησε το ελληνικό πλοίο να μας τραβήξει, έκανε μια κλίση το δικό μας καράβι αναλόγως πού πήγαινε ο κόσμος. Κλίση αριστερά ο κόσμος δεξιά, στην άλλη κλίση δεξιά ο κόσμος πήγαινε αριστερά, άλλη μια κλίση και έφυγε το καράβι επειδή ήταν υπερφορτωμένο έφυγε και αναποδογύρισε. Όταν έδεσε το ελληνικό πλοίο τα σχοινιά, ο κόσμος ηρέμησε. Πιστεύω ότι το τράβηξαν πιο γρήγορα και κουνήθηκε», είπε στην δεύτερη κατάθεσή του.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ