Κρήτη: Το Google Translate έσωσε τη γυναίκα και τον γιο της από τα χέρια του συζύγου της

Με νοήματα και με τη χρήση του Google Translate, κατάφερε η 39χρονη γυναίκα στην Κρήτη να ενημερώσει τους αστυνομικούς ότι η ίδια και ο 11χρονος γιος της είχαν πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον σύζυγό της και τον αδελφό του.

Σύμφωνα με τα τοπικά MME, ένας 43χρονος Αλβανός επιτέθηκε στον 11χρονο γιο του και δεν δίστασε να τον δείρει. Αμέσως μετά με τη βοήθεια του 46χρονου αδελφού του απείλησε, επιτέθηκε και ξυλοκόπησε την 39χρονη σύζυγό του. Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες έβαλαν διά της βίας στο αμάξι τον 11χρονο και την 39χρονη γυναίκα. Αστυνομικοί που πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή, κατάφεραν να σώσουν την γυναίκα και το παιδί της και να συλλάβουν τους δύο άνδρες.

Μάλιστα όπως αποκάλυψε ένας από τους αστυνομικούς, κατάφεραν να συνεννοηθούν με την 39χρονη με νοήματα αλλά και με το Google Translate. Ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων, Στέλιο Σεληνιωτάκη περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψης δηλώνοντας υπερήφανος για την απόδοση της ομάδας του.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, βρίσκονταν σε περιπολία σε χωριό των Χανίων όταν εντόπισαν ένα όχημα να κινείται ύποπτα και αποφάσισαν να το ελέγξουν. Όμως το αυτοκίνητο αντί να ελαττώσει ταχύτητα, την ανέπτυξε. Όταν τελικά κατάφεραν να το ακινητοποιήσουν, βρήκαν μία οικογένεια αλλοδαπών με ένα 11χρονο παιδί και με έναν ακόμη συγγενή τους να επιβαίνουν στο όχημα.

Η γυναίκα, με νοήματα και με τη χρήση Google translate τους ενημέρωσε ότι την χτυπούσαν όλη την ημέρα, τόσο εκείνη όσο και το παιδί της. Η ομάδα της αστυνομίας συνέλαβε τους δύο αλλοδαπούς και τους οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ η παθούσα και το μικρό παιδί της τους ευχαρίστησαν θερμά.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Στέλιου Σεληνιωτάκη:

«Άλλη μια βάρδια τελείωσε και σήμερα πριν από λίγο…άλλη μια βάρδια που ήρθε για να μου υπενθυμίσει γιατί αγαπάω αυτή τη δουλειά! Συγχαρητήρια στους μπαρήδες μου, που με την παρατηρητικότητά μας σήμερα το απόγευμα, εξιχνιάσαμε αδίκημα ενδοοικογενειακής βίας εν τω πράττεσθαι. Συγκεκριμένα σε χωριό της ενδοχώρας των Χανίων, περιπολώντας με την ομάδα μου, εντοπίσαμε ένα όχημα να κινείται ύποπτα και αποφασίσαμε να το ελέγξουμε.

Το συγκεκριμένο όχημα ανέπτυξε ταχύτητα και δεν σταματούσε. Έπειτα από μερικά μέτρα με τα δύο περιπολικά μας οχήματα ακινητοποιήσαμε το ανωτέρω ύποπτο αυτοκίνητο. Μέσα σε αυτό επέβαιναν μια τριμελή οικογένεια αλλοδαπών και ένας ακόμα συγγενής τους.

Τη στιγμή εκείνη, η γυναίκα μας έδειξε με νοήματα, αλλά και με χρήση Google μετάφρασης από εμάς καθώς δεν μιλούσε ελληνικά, ότι την χτυπούσαν όλη την ημέρα, τόσο εκείνη όσο και το παιδί της και οι 2 αλλοδαποί άντρες, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Η συνέχεια δόθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και συγκεκριμένα στο Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας από την εξαίρετη Διοικητή Eleni Viglaki .

Η παθούσα και το μικρό παιδάκι μας ευχαρίστησαν θερμά, καθώς βρεθήκαμε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, ενώ η ίδια όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη που θα είχε η σημερινή της δοκιμασία.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ