Κρήτη: Συλλήψεις για την επίθεση στο γραφείο του Αυγενάκη

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για την επίθεση στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας ekriti.gr, έγιναν αρκετές προσαγωγές στο Αστυνομικό Μέγαρο, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, καθώς ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των δύο ανδρών στην επίθεση. Σε συνέντευξή του ο κ. Αυγενάκης, έκανε λόγο για “ομάδα που κρύφτηκε πίσω από την ανωνυμία που τους δίνει η κουκούλα ή το κράνος τους”. “Η κυβέρνηση ούτε τρομοκρατείται ούτε εκβιάζεται από τέτοιες συμπεριφορές. Όλος ο κόσμος, όλο το υγιές κομμάτι της κοινωνίας που βλέπει τέτοιου είδους αντιδράσεις κάθε άλλο παρά τρομοκρατείται ή κάνει δεύτερες σκέψεις” τόνισε ο Υφυπουργός.

Η επίθεση σημειώθηκε την Παρασκευή, όταν περίπου δέκα άτομα εισέβαλαν στο γραφείο του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή της ΝΔ, έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και προχώρησαν σε εκτεταμένες ζημιές ως ένδειξη συμπαράστασης στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

ΦΩΤΟ από την επίθεση

Στο στόχαστρο αγνώστων δραστών βρέθηκε και το πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στα Χανιά, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας άγνωστοι πέταξαν κόκκινες μπογιές στο εξωτερικό του κτιρίου όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη και στο σπίτι του πρώην βουλευτή και Δημάρχου Χανίων, Κυριάκου Βιρβιδάκη. Επίθεση σημειώθηκε και στα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά. Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων οι δράστες πέταξαν μαύρη μπογιά στην πόρτα των γραφείων έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πέταξαν προκηρύξεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς ωστόσο να μπουν στο εσωτερικό των γραφείων. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ