Κρήτη: Κρίσιμες ώρες για το 2,5 ετών κοριτσάκι που παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο του πατέρα του – Διασωληνωμένο στο ΠΑΓΝΗ

Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες για το 2,5 ετών κοριτσάκι, που τραυματίστηκε σοβαρά από αγροτικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο πατέρας του.

Το ατύχημα σημειώθηκε σε χωριό της Κισσάμου Χανίων, ενώ το παιδί που αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων, χρειάστηκε να διακομισθεί στο ΠΑΓΝΗ. Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Γιώργος Χαλκιαδάκης, οι επόμενες ώρες θα είναι κρίσιμες για το 2,5 ετών κοριτσάκι, το οποίο φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διακομιδής του κοριτσιού από το νοσοκομείο Χανίων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ). Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και με συνοδεία παιδοχειρουργού και αναισθησιολόγου το κοριτσάκι μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου προκειμένου να εισαχθεί στην ΜΕΘ Παίδων.

Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, η κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς φέρει βαρύτατα τραύματα.

Σε σοκ ο πατέρας του κοριτσιού – Έγκυος η μητέρα του

Σύμφωνα με το MEGA, ο πατέρας, που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος έπειτα από εισαγγελική εντολή. Επίσης η μητέρα του παιδιού είναι 5,5 μηνών έγκυος στο δεύτερό της παιδί.

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν νωρίς το πρωί της Τρίτης 16 Μαΐου σε περιοχή της Κισάμου Χανίων όταν ένας πατέρας έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του και έκανε όπισθεν για να ξεπαρκάρει. Δυστυχώς, δεν είδε ότι πίσω από το όχημα βρισκόταν το 2,5 ετών κοριτσάκι του με αποτέλεσμα να το παρασύρει.

Όταν κατάλαβε τι έγινε κατέβηκε από το αυτοκίνητο και είδε το παιδί να είναι στο έδαφος. Ειδοποίησε αμέσως το ΕΚΑΒ που έσπευσε στο σημείο και παρέλαβε το άτυχο κοριτσάκι μεταφέροντάς το στο νοσοκομείο Χανίων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ