Κως: «Ο σύζυγος κακοποιούσε την μητέρα, την βλέπαμε με μώλωπες» – Οι μαρτυρίες και τα νέα στοιχεία για τον θάνατο του βρέφους

Συγκλονίζει η υπόθεση θανάτου του βρέφους στην Κω. Οι γονείς του παιδιού έχουν συλληφθεί και αύριο (Δευτέρα 21/4) πρόκειται να περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα, ενώ ιατροδικαστής θα εξετάσει και το 2χρονο αδελφάκι του βρέφους.

Το ενός έτους κοριτσάκι μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του, το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο της Κω. Νωρίτερα, η μητέρα είχε διαπιστώσει ότι η κορούλα της είχε χάσει τις αισθήσεις της και προσπάθησε να την συνεφέρει, χωρίς αποτέλεσμα. Έβαλε τις φωνές και οι ένοικοι της πολυκατοικίας έσπευσαν να την βοηθήσουν.

Στο σημείο έσπευσαν και διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν πως το βρέφος δεν ανέπνεε. Επιχείρησαν να κάνουν ανάνηψη και μετέφεραν το βρέφος στο Γενικό Νοσοκομείο της Κω.

Όλα συνέβησαν σε λιγότερο από μία ώρα. Στις 19:45 η 20χρονη μητέρα βρήκε το μωρό της αναίσθητο. Μισή ώρα αργότερα κάλεσε το ΕΚΑΒ κι ενώ στο διάστημα αυτό προσπαθούσε με τη βοήθεια γειτόνων να το επαναφέρουν. Το ασθενοφόρο έφτασε στις 20:25 και 7 λεπτά αργότερα, το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Στις 21:00μ δυστυχώς, διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

«Όταν πήγε η γιατρός από τα επείγοντα περιστατικά, φώναζε να φέρει κάποιος απινιδωτή. Η μαμά είναι επτά μηνών έγκυος, αυτό που έλεγε είναι ότι είχε ταΐσει το μωρό πατατούλες και το είχε βάλει να ξαπλώσει και δεν ήξερε τι ακριβώς συνέβη», αναφέρει ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Οι γιατροί στο νοσοκομείο διαπίστωσαν άπεπτες τροφές στο αναπνευστικό του σύστημα, αλλά και εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του. Ζήτησαν περαιτέρω εξέταση, για να διαπιστωθεί εάν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση.

Ο ιατροδικαστής που το εξέτασε στην Ρόδο, ωστόσο, δεν διαπίστωσε ίχνη σεξουαλικής κακοποίησης, και έκρινε ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία λόγω της άπεπτης τροφής. Απεφάνθη, επίσης, ότι οι εκδορές προέρχονται πιθανώς από παλαιότερα χτυπήματα.

Οι γονείς, που συνελήφθησαν, υποστήριξαν  ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από κάποιο ατύχημα, είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδελφό της, ηλικίας 2 ετών.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων: «Ο σύζυγος την κακοποιούσε»

Γείτονες του ζευγαριού μιλώντας στο MEGA, αναφέρουν πως αρκετές φορές είχαν δει την 20χρονη μητέρα χτυπημένη, ενώ υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για καβγάδες του ζευγαριού.

«Ο άνδρας της, ο σύζυγος, την κακοποιούσε. Κάποιες φορές την είχαμε δει στη γειτονιά να φέρει και η ίδια κάποιους μώλωπες, σημάδια τα οποία δεν δικαιολογούσε», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχα  φασαρίες, την κοπέλα την είχα δει πολλές φορές χτυπημένη. Τώρα, αν τη χτυπούσε ή δεν τη χτυπούσε, δεν γνωρίζω. Δεν τους έβλεπα μαζί συνέχεια. Πιο πολύ την κοπέλα έβλεπα», ανέφερε ένας γείτονας του ζευγαριού.

Ο 21χρονος πατέρας και η μητέρα του άτυχου βρέφους κατηγορούνται για έκθεση ανηλίκου που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο.

Αναζητούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας;

Το στοιχείο που θορύβησε τις Αρχές είναι ότι ο πατέρας του βρέφους έχει κατηγορηθεί και συλληφθεί στο παρελθόν για πορνογραφία. Για τον λόγο αυτό οι Αρχές έκαναν «φύλλο και φτερό» το κινητό και τον υπολογιστή του πατέρα.

Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει δείξει ότι στο κινητό τηλέφωνό του εντοπίστηκαν ίχνη αναζήτησης παιδικής πορνογραφίας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ