Νεκρό βρέφος στην Κω: Έφερε σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση – Άγνοια δηλώνουν οι γονείς

Με σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση, με μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός του, φέρεται να μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, το νεκρό βρέφος ενός έτους, με την έρευνα των Αρχών να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, χθες (20/04) το απόγευμα, στις 19:45 η μητέρα του βρέφους, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν έχει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια προσπάθησε να το συνεφέρει, ενώ ταυτόχρονα φώναζε για βοήθεια. Τότε, ένοικοι της πολυκατοικίας, έτρεξαν στο σπίτι της προκειμένου να την βοηθήσουν. Περίπου στις 20:15, η μητέρα του βρέφους κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και ταυτόχρονα ένας ένοικος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, μέχρι τις 20:25, οπότε και έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Στις 20:32 το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες γιατρούς στο νοσοκομείο της Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειές τους, το βρέφος κατέληξε στις 20:45. Έπειτα, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του, καθώς και ότι έφερε σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Στις 21:05, ενημερώθηκε η υπηρεσία του Τ.Α. Κω, με τους αστυνομικούς να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί.

Προσήχθησαν οι γονείς του νεκρού βρέφους στην Κω

Στη συνέχεια, προσήχθησαν στο Τ.Α. Κω τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο. Και οι δύο ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδελφό του, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τα σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσαν άγνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του βρέφους έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, με κατηγορίες για πορνογραφία.

Σημειώνεται πως έχουν ληφθεί 10 ένορκες καταθέσεις από την γιατρό του νοσοκομείου της Κω, τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από τους ενοίκους που βοήθησαν την μητέρα.

Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή της σορού του βρέφους στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ρόδου, η οποία θα διενεργηθεί σήμερα (21/04), καθώς θα μεταφερθεί εσπευσμένα με σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Παράλληλα, ενημερώθηκε ο κ. εισαγγελέας πρωτοδικών Κω, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται, προκειμένου να εξακριβωθούν πλήρως τα τυχόν διαπραχθέντα αδικήματα και να ταυτοποιηθούν οι δράστες. Σήμερα, αναμένεται να γίνει και αυτοψία στο σπίτι της οικογένειας.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ