Κως: Ασφυξία διά κατάποσης τροφής η αιτία θανάτου του βρέφους – Συνελήφθησαν οι γονείς

Από ασφυξία που προήλθε έπειτα από κατάποση τροφής έχασε τη ζωή του το βρέφος στην Κω, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ενώ την ίδια ώρα συνελήφθησαν οι γονείς του για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, το βρέφος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Κω, με σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση, με μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός του, γεγονός το οποίο κινητοποίησε τους γιατρούς και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι εκδορές που έφερε η σορός του μωρού είναι παλαιότερες, ενώ δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση.

Αυτή την ώρα εξετάζεται από τον ιατροδικαστή και το δεύτερο παιδί.

Το χρονικό της τραγωδίας

Χθες (20/04) το απόγευμα, στις 19:45 η μητέρα του βρέφους, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν έχει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια προσπάθησε να το συνεφέρει, ενώ ταυτόχρονα φώναζε για βοήθεια. Τότε, ένοικοι της πολυκατοικίας, έτρεξαν στο σπίτι της προκειμένου να την βοηθήσουν. Περίπου στις 20:15, η μητέρα του βρέφους κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και ταυτόχρονα ένας ένοικος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, μέχρι τις 20:25, οπότε και έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Στις 20:32 το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες γιατρούς στο νοσοκομείο της Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειές τους, το βρέφος κατέληξε στις 20:45. Έπειτα, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του, καθώς και ότι έφερε σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Στις 21:05, ενημερώθηκε η υπηρεσία του Τ.Α. Κω, με τους αστυνομικούς να μεταβαίνουν στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί.

Τι ισχυρίζονται οι γονείς

Στη συνέχεια, προσήχθησαν στο Τ.Α. Κω τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο. Και οι δύο ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδελφό του, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τα σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσαν άγνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του βρέφους έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, με κατηγορίες για πορνογραφία.

Σημειώνεται πως έχουν ληφθεί 10 ένορκες καταθέσεις από την γιατρό του νοσοκομείου της Κω, τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από τους ενοίκους που βοήθησαν την μητέρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ