Κως: Ενώπιον του εισαγγελέα οι γονείς του βρέφους που πέθανε από πνιγμό – Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν

Ενώπιον του εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθούν οι γονείς του βρέφους στην Κω που βρήκε ασφυκτικό θάνατο το βράδυ του Σαββάτου. Οι γονείς αντιμετωπίζουν την κατηγορία για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου ενώ παράλληλα θα κληθούν να απαντήσουν και για τις εκδορές που έφερε στο κορμάκι του το μικρό παιδί.

Οι γονείς, που έμεναν προσωρινά στην Κω, ισχυρίζονται πως οι μελανιές και οι γρατζουνιές που βρέθηκαν στο σώμα του μωρού, είχαν γίνει από το δίχρονο αδελφό του.

Από ασφυξία που προήλθε έπειτα από κατάποση τροφής έχασε τη ζωή του το βρέφος, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ενώ την ίδια ώρα συνελήφθησαν οι γονείς του όπως μετέδωσε χθες το enikos.gr.

Το βρέφος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Κω, με σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση, με μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός του, γεγονός το οποίο κινητοποίησε τους γιατρούς και ειδοποίησαν τις Αρχές. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι εκδορές που έφερε η σορός του μωρού είναι παλαιότερες, ενώ δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση.

Τι είπαν οι γονείς

Στη συνέχεια, προσήχθησαν στο Τ.Α. Κω τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και ο πατέρας του, που στο μεταξύ είχε μεταβεί στο Νοσοκομείο. Και οι δύο ανέφεραν ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον αδελφό του, ηλικίας 2 ετών, είτε από κάποια ατυχήματα, ενώ σχετικά με τα σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση, δήλωσαν άγνοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πατέρας του βρέφους έχει απασχολήσει τις Αρχές στο παρελθόν, με κατηγορίες για πορνογραφία.

Σημειώνεται πως έχουν ληφθεί 10 ένορκες καταθέσεις από την γιατρό του νοσοκομείου της Κω, τους διασώστες του ΕΚΑΒ και από τους ενοίκους που βοήθησαν την μητέρα.

Οι μαρτυρίες των γειτόνων: «Ο σύζυγος την κακοποιούσε»

Γείτονες του ζευγαριού μιλώντας στο MEGA, ανέφεραν πως αρκετές φορές είχαν δει την 20χρονη μητέρα χτυπημένη, ενώ υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για καβγάδες του ζευγαριού.

«Ο άνδρας της, ο σύζυγος, την κακοποιούσε. Κάποιες φορές την είχαμε δει στη γειτονιά να φέρει και η ίδια κάποιους μώλωπες, σημάδια τα οποία δεν δικαιολογούσε», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

«Είχα φασαρίες, την κοπέλα την είχα δει πολλές φορές χτυπημένη. Τώρα, αν την χτυπούσε ή δεν τη χτυπούσε, δεν γνωρίζω. Δεν τους έβλεπα μαζί συνέχεια. Πιο πολύ την κοπέλα έβλεπα», ανέφερε ένας γείτονας του ζευγαριού.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ