Κορονοϊός – Παυλάκης: Έχουμε μούφα lockdown – Θα είναι τρέλα να ανοίξει η αγορά και τα σχολεία – ΒΙΝΤΕΟ

Σαφές μήνυμα ότι δεν θα πρέπει να συζητάμε για άνοιγμα των δραστηριοτήτων καθώς τα κρούσματα κορονοϊού είναι πολλά και τα νοσοκομεία γεμάτα από ασθενείς έστειλε ο γιατρός- ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης.

“Είχαμε την αγωνία να μην σκάσει η Αττική, αλλά δυστυχώς είναι πολύ κοντά. Ελπίζω να δούμε έναν μετριασμό του κύματος που έρχεται, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπουμε. Αρχίζει ένα μεγάλο κύμα με τα νοσοκομεία, που δεν είχαν πίεση και τώρα την έχουν. Αυτό θα συνεχιστεί δυστυχώς. Ας ελπίσουμε ότι θα αποδώσουν τα μέτρα”, ανέφερε ο κ. Παυλάκης μιλώντας στο ΟΡΕΝ.

“Αυτό το lockdown, που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Αττική, δεν είναι τίποτα τρομερό όταν είναι ανοιχτά πολλά εργοστάσια, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιχειρήσεις και μετακινείται τόσος κόσμος… Θα πρέπει να κοιτάξουμε τα ρεαλιστικά παραδείγματα που έχουμε από τη βόρεια Ελλάδα και από τις χώρες δίπλα μας. Θα πρέπει να σεβόμαστε τον κορονοϊό, την επιδημία, όπως θα σεβόμαστε μία άλλη φυσική καταστροφή… Είναι χειμώνας, κρύο και ξηρός καιρός και μολύνει ευκολότερα ο ιός. Βλέπουμε την επέκταση των καινούργιων μεταλλάξεων του ιού, που μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση που βλέπαμε ως τώρα. Θα φανεί και τις επόμενες ημέρες. Δεν περιμέναμε να είναι τόσο μεταδοτικές”, είπε ο καθηγητής.

Ο κ. Παυλάκης σημείωσε πως είναι θέμα ατομικής ευθύνης λέγοντας: “Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι χρειαζόμαστε πιο καλή προστασία. Είναι ένα μέρος των μέτρων που θα πρέπει να το δει ο καθένας ατομικά και σοβαρά… Αυτό που έχουμε τώρα είναι μία ημιτελής καραντίνα, μούφα. Τώρα με την ίδια συμπεριφορά, δεν αρκεί για να καμφθεί ο ιός. Πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί”.

“Τα εμβόλια δουλεύουν αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πολλά… Στην Καλιφόρνια κυκλοφορεί ένα χειρότερο στέλεχος. Ο ιός θα σταματήσει με τα εμβόλια αν τα κάνουμε παγκόσμια. Εμβόλια και καραντίνα θα σταματήσουν την αλυσίδα μετάδοσης” τόνισε και πρόσθεσε ότι “δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι ενδημικός ο ιός και θα μας ταλαιπωρεί για χρόνια”.

Για ενδεχόμενη άρση του lockdown ξεκαθάρισε πως: “Θα είναι τρέλα να ανοίξει η αγορά και τα σχολεία. Δεν πρέπει να αφήσουμε τα νοσοκομεία της Αττικής να αποτύχουν… Μπορεί να είμαστε στο πιο σκοτεινό σημείο πριν από την αυγή”.

Δείτε το βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ