Κορονοϊός – Μαγιορκίνης: Ίσως δούμε αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική – Τι είπε για το κακό σενάριο

“Το καλό σενάριο είναι ότι δεν έχουν ξεπεράσει τα 300 τα κρούσματα, που υπήρχαν και προβλέψεις για πάνω από 700 κρούσματα των Αύγουστο με την επιστροφή των αδειούχων, οπότε έχουμε αποφύγει αυτό το κακό σενάριο. Είμαστε σε ένα μέτριο σενάριο αυτή τη στιγμή, βλέπουμε αύξηση των διασωληνωμένων και μια σχετική προσγείωση των κρουσμάτων. Θα θέλαμε να δούμε να πέφτουν κάτω από τα 200” σχολίασε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε ότι “υπάρχει ανησυχία για έξαρση των κρουσμάτων με την επιστροφή από τις διακοπές και ειδικά στην Αττική”.

“Είναι πολύ εύκολη η αναπαραγωγή ορφανών κρουσμάτων, που δεν σχετίζονται μεταξύ τους, και είναι και γενικά δύσκολη η εφαρμογή μέτρων οπότε με την επιστροφή των εκδρομέων ίσως να δούμε μια μικρή αύξηση στην Αττική. Αυτό είναι το σημείο που θα μας απασχολήσει” συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Παρασκευή για τρίτο, τέταρτο ή ακόμη και πέμπτο κύμα κορονοϊού μέσα στον χειμώνα απάντησε «αυτό που νομίζω ότι θέλει να περιγράψει ο συνάδελφος είναι ότι μπορεί να δούμε μια παλινδρόμηση. Αντί να δούμε δηλαδή την μείωση και την εξαφάνιση που είδαμε τον Μάιο με το πλήρες lockdown, που μόνο έτσι μπορεί να δούμε μια τέτοια μείωση, να δούμε μια κυματοειδή μορφή που να ανεβοκατεβαίνει αναλόγως με το πόσο αποτελεσματικά είναι τα μέτρα που λαμβάνονται”.

Όσον αφορά την γρίπη ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει μια πρόβλεψη πως ίσως να είναι φέτος πιο ήπια σε συνδυασμό με τον μαζικό εμβολιασμό που προβλέπεται.

Ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως οι νέοι μας άκουσαν, δείξανε μια συγκατάβαση στα μέτρα και το θεωρώ πολύ θετικό ωστόσο βλέπουμε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων δεν πηγαίνει πολύ καλά στα 50 – 60 και αυτό πρέπει να μας απασχολεί.

“Ή είναι η μετάδοση από τους νέους, που δεν νομίζω, ή ότι ο πυρήνας στην ηλικία 50-60 ετών έχει παραμείνει και πρέπει να δούμε πως θα τον αντιμετωπίσουμε” υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ