Κοριοί στα κόμματα – Ο χάρτης των υποκλοπών

Ίχνη υποκλοπών και επεμβάσεων σε κινητά τηλέφωνα σε περιοχές όπου βρίσκονται γραφεία κομμάτων καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας κατέγραψε τις δύο τελευταίες εβδομάδες ειδική συσκευή που προμηθεύτηκαν «ΤΑ ΝΕΑ».

Τα περισσότερα από αυτά τα «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίζονταν από το λογισμικό, εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού και αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος. Ρεκόρ όμως στις καταγραφές ύποπτης δραστηριότητας για υποκλοπές, η οποία δεν φαίνεται να έχει σχέση με τις εκλογές της Κυριακής, εντοπίζεται στο τρίγωνο ανάμεσα στον Πύργο Αθηνών, στην αμερικανική πρεσβεία και στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου.

Από τις 6 έως τις 18 Ιανουαρίου λαμβάνονταν μετρήσεις σε καθημερινή βάση και διαφορετικές ώρες της ημέρας στα οικοδομικά τετράγωνα γύρω από τα γραφεία των κομμάτων αλλά και σε υπουργεία όπως το Οικονομικών, καθώς και πρεσβείες. Επίσης «ΤΑ ΝΕΑ» επισκέφθηκαν επανειλημμένως και περιοχές όπου διαμένουν πολιτικοί αρχηγοί.

Η έρευνα

Συνολικά, κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων, «ΤΑ ΝΕΑ» διήνυσαν περισσότερα από 400 χιλιόμετρα στο κέντρο της Αθήνας και στα προάστια, ενώ διενεργήθηκαν 17.371 μετρήσεις και καταγράφηκαν 193 «πολύ ύποπτα» συμβάντα. Επιπλέον, υπήρξαν 64 περιστατικά «υψηλής» διαβάθμισης, 78 «μέτριας» και 263 «χαμηλής». Η συσκευή που χρησιμοποιήθηκε για τον εντοπισμό της ύποπτης δραστηριότητας είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα κινητά με εφαρμογές προστασίας από τις υποκλοπές: το Cryptophone 500 της γερμανικής εταιρείας GSMK, το κόστος του οποίου ανέρχεται σε μερικές χιλιάδες ευρώ.

Η ίδια ακριβώς συσκευή χρησιμοποιήθηκε κατά τις έρευνες της νορβηγικής εφημερίδας «Aftenposten», η οποία αποκάλυψε τον προηγούμενο μήνα την ύπαρξη σταθμών παρακολούθησης κινητών στο Όσλο.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από τα Νέα:

 

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ