Κορινθία: Η ζωή του 47χρονου «παλαιοχριστιανού» πριν μείνει στο σπίτι – λαγούμι – «Σε οίκο ευγηρίας στην Ικαρία η μητέρα του»

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τα παιδιά της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που έμεναν σε παράπηγμα, κοντά στο οποίο είχαν σκάψει και λαγούμι που χρησιμοποιούσαν ως οδό διαφυγής στην ορεινή Κορινθία.

Κορινθία: Απολογείται σήμερα ο 47χρονος «παλαιοχριστιανός» – Άφαντα παραμένουν τα παιδιά της οικογένειας

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τον εντοπισμό τους. Μόνο ο 15χρονος γιος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» με εισαγγελική εντολή. Τα υπόλοιπα από την πρώτη ημέρα που συνελήφθη ο 47χρονος πατέρας, «αγνοούνται» μαζί με την σύζυγό του. Όπως όλα δείχνουν ο ίδιος τούς φυγάδευσε όταν έγινε γνωστό ότι είχε εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία για την απομάκρυνσή τους.

Η «ακτίνα» των ερευνών έχει διευρυνθεί τόσο στην Λαμία όπου υπάρχουν συγγενείς της οικογένειας, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι κρύβονται σε μοναστήρι παλαιοημερολογιτών σε δυσπρόσιτη περιοχή της Θεσσαλίας. Οι αστυνομικοί ψάχνουν ακόμη και σε μοναστήρια της Αττικής.

Κορινθία: Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» – Τι λέει για τα περί αιμομιξίας

Ο 47χρονος αρνούνταν να πει πού βρίσκονται τα παιδιά και το μόνο που είχε δηλώσει στους αστυνομικούς ήταν ότι «τα έστειλε σε πιο ασφαλές σημείο». Μένει να διαπιστωθεί τι θα πει σήμερα και ενώπιον του εισαγγελέα, στην απολογία του.

Η ζωή του 47χρονου πριν μείνει στο σπίτι – λαγούμι

O Δήμαρχος Ικαρίας, Φανούρης Καρούτσος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τον «παλαιοχριστιανό» Μανώλη και τη ζωή του πριν από τη διαμονή στο σπίτι – λαγούμι. Όπως είπε ο κ. Καρούτσος «η μητέρα του 47χρονου μένει στο νησί σε οίκο ευγηρίας» και πρόσθεσε ότι «ο ίδιος έμενε στην Ικαρία πριν από 7-8 χρόνια μαζί με την γυναίκα του».

Κορινθία: «Τους έλεγα να στείλουν ξανά τα παιδιά στο σχολείο» λέει η νονά του 6χρονου της οικογένειας παλαιοχριστιανών

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι δούλευε περιστασιακά σε οικοδομές, ενώ τον περιέγραψε ως έναν άνθρωπο μοναχικό και κλειστό, χωρίς παρέες και φίλους.

Ο κ. Καρούτσος υποστήριξε ότι «έλαβε πολλές φορές βοήθεια σε τρόφιμα από τον τοπικό σύλλογο».

Κορινθία: «Δεν μου αρέσει που δεν πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά» – Όλα όσα είπε η αδελφή του 47χρονου

«Δεν μου αρέσει που δεν πηγαίνουν σχολείο τα παιδιά του αδελφού μου, δεν ξέρω γιατί το κάνει» είπε η αδελφή του 47χρονου Δήμητρα μιλώντας στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε:

«Τα πιστεύω του κάθε ανθρώπου είναι σεβαστά. Είμαστε μια οικογένεια που είμαστε πολύ δεμένοι μεταξύ μας».

Η ίδια υποστήριξε ότι «η ζωή του δεν είχε κάτι το περίεργο. Από μικρούς μας μεγάλωσαν πάρα πολύ ωραία, δεν μας έλειψε ποτέ τίποτα. Απλά μεγαλώσαμε σε νησί. Ο αδελφός μου λατρεύει τα παιδιά του δεν υπάρχει περίπτωση αιμομιξίας».

Ειδικά για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας είπε πως «όσον αφορά στα παιδιά εγώ δεν πίστευα ότι θα δω κάτι τέτοιο. Στις κλήσεις βλέπαμε ένα τροχόσπιτο. Δεν ξέρω γιατί ο αδελφός μου δεν τα πήγαινε σχολείο αυτό δεν μπορώ να το απαντήσω. Άμα ο αδελφός μου είχε τέτοιες πεποιθήσεις δεν θα είχαν τελειώσει το σχολείο ούτε θα σπούδαζαν. Τις απόψεις του κάθε ανθρώπου και τα πιστεύω του τα σεβόμαστε».

Ερωτηθείσα, τέλος, γιατί ο αδελφός της αρνείται να υποβληθεί σε τεστ DNA, η ίδια απάντησε ότι «το ποιανού είναι το παιδί της ανιψιάς μου δεν αφορά κανέναν. Ο αδελφός μου αρνείται το τεστ DNA στα πλαίσια του παλαιοχριστιανισμού. Θέλω να πω στον αδελφό μου να κάνει το τεστ DNA. Είμαστε όλοι εδώ για να σας βοηθήσουμε, η σύζυγος του αδερφού μου μπορεί να έχει φοβηθεί μην της πάρουνε τα παιδιά. Κάνω έκκληση στην σύζυγό του αδερφού μου να γυρίσει με τα παιδιά».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ