Κορινθία: Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» – Τι λέει για τα περί αιμομιξίας

Αρνείται να κάνει τεστ DNA ο 45χρονος αυτοαποκαλούμενος «παλαιοχριστιανός», ο πατέρας της πολύτεκνης οικογένειας που ζει σε λαγούμι στην ορεινή Κορινθία.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιεί το ζευγάρι και τα ανήλικα παιδιά, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, ενώ ερωτήματα έχουν προκύψει σχετικά με το 11 μηνών βρέφος, που οι ίδιοι έχουν αναφέρει ότι είναι το παιδί της κόρης του.

Ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» επιβεβαιώνει ότι αρνήθηκε να κάνει εξέταση DNA, που θα έριχνε φως στην υπόθεση, καθώς δηλώνει αρνητής. «Από πού και ως πού να δώσω βιολογικό υλικό; Υποχρεωτικό, ξευποχρεωτικό, εγώ είμαι εναντίον αυτών, των βιομετρικών. Ούτε το εμβόλιο. Ούτε ηλεκτρονικό αποτύπωμα, δακτυλικό έδωσα», είπε στην εκπομπή LiveNews.

Σχετικά με τα σενάρια περί αιμομιξίας, ο ίδιος απαντά: «Ποιο παιδί μωρέ, αιμομιξία; Τι λέτε τώρα; Εγώ τους είπα όταν βγω θα  κοιτάξω να την βρω, αφού μου έχουν πάρει και τα τηλέφωνα και όλα και είμαι ταραγμένος με αυτή την υπόθεση. Ελπίζω να μην πήγε σε καμιά Ικαρία, πρέπει να βγω να μιλήσω με τους συγγενείς. Πριν από 15 χρόνια έκανα παρέα με έναν άνθρωπο, ήμασταν… ακόμα δεν υπήρχε όλο αυτό ως θέμα, καμία σχέση. Δεκαπέντε χρόνια και άνθρωπο να έχεις σκοτώσει στο συγχωρούνε».

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη στον ανακριτή και μέχρι τότε θα βρίσκεται στα κρατητήρια. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωση στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

 

Η υπόθεση έχει προκαλέσει και εισαγγελική παρέμβαση. Η Εισαγγελία Κορίνθου έδωσε εντολή στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ξυλοκάστρου να διερευνήσουν, εάν τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο και εάν ο τρόπος ζωής τους τα εκθέτει σε κινδύνους.

Ο εισαγγελέας ζητάει να μάθει πόσα είναι τα παιδιά στο κοινόβιο, πόσα από αυτά είναι κάτω των 16 ετών και δεν πηγαίνουν σχολείο, όπως προβλέπει ο νόμος, και τι συμβαίνει με ένα βρέφος 11 μηνών που ζει μαζί τους, αγνώστου πατρός.

Στο «μικροσκόπιο» εξάλλου έχει μπει και το καθεστώς εργασίας του 45χρονου στον δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, εργάζεται με τηλεργασία στον τομέα της καθαριότητας, ενώ ο μισθός του ξεπερνά τα 1.000 ευρώ.

Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, έκανε γνωστό πριν από μερικά 24ωρα ότι έχει ζητήσει από τις αρμόδιες αρχές να διεξάγουν έλεγχο «προκειμένου να δούμε πού υπηρετεί, με ποιο καθεστώς στον δήμο Ερέτριας – Αμαρύνθου της Εύβοιας, ο 45χρονος πατέρας της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών της Κορίνθου».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ