Κορινθία: Εισαγγελική παραγγελία για την απομάκρυνση των παιδιών της οικογένειας που ζει σε λαγούμι

Εισαγγελική παραγγελία για απομάκρυνση των πέντε παιδιών από την οικογένεια «παλαιοχριστιανών» που ζει στην Κορινθία, εκδόθηκε πριν από λίγες ώρες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, dikastiko.gr. Η πολύτεκνη οικογένεια ζει σε ένα παράπηγμα, όπου έχουν σκάψει μέχρι και λαγούμι, σε μια κοινότητα όπου συνυπάρχουν μαζί με άλλες οικογένειες μακριά από την τεχνολογική πρόοδο.

Κορινθία: «Αυτή είναι η ζωή μας – Είμαστε μία θρησκευτική μειονότητα» – Οι γονείς της πολύτεκνης οικογένειας μιλούν στην κάμερα

Ο 47χρονος Μανώλης Καλαϊτζάκης μιλώντας στο OPEN είπε ότι όταν ήταν στην Αθήνα δούλευε στον Δήμο Ηλιούπολης στα απορριμματοφόρα. Ζούσαν σε ένα σπίτι με τη γυναίκα του και τα έξι παιδιά τους και προσπαθούσε να τους ζήσει με 1.000 ευρώ, ενώ χρειαζόταν για ενοίκιο 500 ευρώ και έπαιρνε μια επιδότηση ύψους 200 ευρώ. «Πώς να ταΐσω και να ζήσω 8 στόματα στην πόλη; Μπορείς να ζήσεις έτσι;» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τα παιδιά που μένουν σε τραγικές συνθήκες στο παράπηγμα και δεν πηγαίνουν σχολείο, ο 47χρονος υποστήριξε ότι «τα παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο γιατί απέχει 25 χλμ.» και πρόσθεσε ότι «το σχολείο κατ’ επίφαση είναι δωρεάν. Πώς να πάνε σχολείο;»

Κορινθία – Μαρτυρία στο enikos.gr για την οικογένεια που ζει σε λαγούμι – «Δεν πλησιάζαμε – Τα παιδιά ήταν ατημέλητα, δεν πήγαιναν σχολείο»

Στη συνέχεια ο κ. Καλαϊτζάκης αναρωτήθηκε: «Η Ελλάδα δεν έχει με τίποτα άλλο να ασχοληθεί πέρα από έναν βοσκό που τα παιδιά του δεν πηγαίνουν σχολείο; Δεν καταλαβαίνω γιατί υπάρχει αυτός ο αποπροσανατολισμός».

Συμπλήρωσε ότι «έχουμε επιλέξει να ζούμε στη φύση. Δεν είναι αυτονόητο ότι κάποια στιγμή θα υπάρχουν και παιδιά;  Δεν είναι λογικό να έχουμε παροχές και υπηρεσίες όταν φύγαμε από τον αστικό ιστό. Γιατί αν έφταναν εδώ αυτές οι υπηρεσίες, πλέον δεν θα ζούσαμε στη φύση».

Κορινθία: Εδώ ζούσε η πολύτεκνη οικογένεια τα τελευταία 3 χρόνια – Το λαγούμι 30 μέτρων είχε και δωμάτια

Εξήγησε ότι «είμαστε παλαιοημερολογίτες αλλά και με μια πολιτιστική εκδοχή. Στην Ελλάδα φαίνεται παράξενο, παγκοσμίως δεν είναι».

Ως προς τα τόξα και τα βέλη που βρήκαν οι αστυνομικοί ο 47χρονος είπε «είναι παράξενο να τα έχω για την προστασία μου μέσα στις ερημιές;  Μην κάνουν οι αστυνομικοί ότι δεν  ξέρουν πως όλοι οι βοσκοί έχουν όπλα στις ερημιές. Μου κατέσχεσαν μέχρι και τα ψαλίδια. Στην Ελλάδα όλα θεωρούνται όπλα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ