Κορινθία – Μαρτυρία στο enikos.gr για την οικογένεια που ζει σε λαγούμι – «Δεν πλησιάζαμε – Τα παιδιά ήταν ατημέλητα, δεν πήγαιναν σχολείο»

Αναστατωμένη είναι η τοπική κοινωνία στο Ελληνοχώρι Κορινθίας από όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πολύτεκνη  οικογένεια που ζει σε λαγούμι 30 μέτρων στη θέση Σαϊτα.

Σύμφωνα με όσα είπε κάτοικος της περιοχής, στο enikos.gr «τα τελευταία 3 χρόνια περίπου ζούσε στη περιοχή η οικογένεια του 45χρονου. Είχε αγοράσει την έκταση από ντόπιο και είχε βάλει αρχικά 2 τροχόσπιτα όπου ζούσε η οικογένεια, ενώ είχε και ζώα».

«Γενικά είναι ένας άνθρωπος επιφυλακτικός, φοβικός θα έλεγα με τους ανθρώπους, εδώ, τους ντόπιους .Μια φορά είχε επισκεφθεί το καφενείο του χωριού για να πάρει φαγητό και θα έλεγα ότι πρόκειται για μια άγρια φυσιογνωμία. Στην αρχή νομίζαμε ότι είναι Ρομά, καθώς στην περιοχή ζουν πολλοί, αργότερα είπε ο ίδιος σε ντόπιο ότι έχει έρθει από την Κρήτη, για να αποφύγει ίσως μια βεντέτα, δεν ξέρω», συνεχίζει η κάτοικος.

«Εμείς δεν πλησιάζαμε στην περιοχή, φανταστείτε χωρίς να ξέρουμε για τα όπλα. Τον βλέπαμε με το αυτοκίνητο, ένα παλιό τζιπ και δεν πλησιάζαμε, άλλωστε στην περιοχή που ζουν αυτοί οι άνθρωποι  υπάρχουν μόνο καλλιέργειες οπότε και οι αγρότες πηγαίνουν για συγκεκριμένες εργασίες ανά μεγάλα διαστήματα.», λέει στο enikos.gr η κάτοικος της περιοχής.

Σε ότι αφορά τα παιδιά της οικογένειας, η γυναίκα δήλωσε ότι «τα παιδιά δεν πηγαίνανε σχολείο, τα βλέπαμε κατά καιρούς ατημέλητα μη σας πω και ρακένδυτα. Ακούγεται πάντως ότι υπάρχουν και άλλες οικογένειες που ζουν σε αυτή τη κατάσταση, αλλά στην περιοχή εκεί δεν πάμε γιατί και φοβόμαστε και δεν έχουμε λόγο να πάμε, ειδικά τώρα που μάθαμε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι και ότι υπάρχουν όπλα, ότι όπλα και να είναι αυτά».

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών»

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως σε όλες τις αβραμικές θρησκείες», δήλωσε ο 45χρονος στην εκπομπή «Αλήθειες με την Ζήνα». Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος, η σύζυγός του, η κόρη και ο γιος του, συνελήφθησαν ύστερα από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., ενώ κατηγορούνται ότι επιτέθηκαν και σε αστυνομικούς.

«Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα, ενώ χαρακτήρισε τον ίδιο και τους ομοϊδεάτες του «θρησκευτική μειονότητα».

Σχετικά με το επεισόδιο που έγινε το περασμένο Σάββατο και αποτέλεσε την αφορμή για την αποκάλυψη της υπόθεσης, υποστήριξε: «Ήρθε ένας λαθροθήρας το Σάββατο το βράδυ και κυνηγούσε σε απόσταση είκοσι μέτρων από μεμονωμένη οικία. Είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το δολοφονήσει».

Ερωτηθείς μάλιστα για τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του και τα τόξα, ο ίδιος είπε πως δεν είναι όπλα, αλλά «τεχνουργήματα».

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και τον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας», τόνισε ο 45χρονος.

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή της πολύτεκνης οικογένειας βρέθηκαν ένα αυτοσχέδιο τυφέκιο, ένα αεροβόλο όπλο, 102 κυνηγετικά φυσίγγια, 81 σφαίρες πολεμικού όπλου, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια και ένα τσεκούρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ