Κολωνός: «Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη – Θέλω να βγει η μάνα μου» – Ξέσπασε η αδελφή της 12χρονης

Ξέσπασε η αδελφή της 12χρονης από τον Κολωνό. «Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη», λέει η μεγαλύτερη αδελφή της ανήλικης, ενώ δηλώνει κατηγορηματικά: «Θέλω να βγει η μάνα μου (σσ. από τη φυλακή)».

Οι έντονες αντιδράσεις μετά την πρόταση της εισαγγελέως για απαλλαγή του Ηλία Μίχου από τις κατηγορίες του βιασμού και της μαστροπείας, συνεχίστηκαν και σήμερα Παρασκευή (15/3), κατά την κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση μαστροπείας της 12χρονης στο Κολωνό. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο Εφετείο, έξω από το οποίο μέλη συλλογικοτήτων πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αίτημα την καταδίκη του βασικού κατηγορούμενου για τις κατηγορίες που δικάζεται, αντί αυτών που πρότεινε η εισαγγελέας.

Η μεγαλύτερη απ’ όλα τα αδέλφια της 12χρονης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, εξέφρασε την απογοήτευσή της, που οι εισαγγελικές Αρχές δεν πίστεψαν τα όσα έχει καταθέσει το ανήλικο κορίτσι για την μη εμπλοκή της μητέρας της στην πρωτοφανή υπόθεση κακοποίησης, σεξουαλικής και οικονομικής εκμετάλλευσης ενός ανήλικου παιδιού.

«Ολόκληρες καταθέσεις της μικρής και είναι στην άκρη. Εκεί το παιδί λέει ξεκάθαρα ότι η μάνα μας δεν φταίει σε κάτι. Τι πας και κάνεις μια πορεία, τι πας και φωνάζεις απ’ έξω; Ο νόμος δυστυχώς εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει, δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Εγώ το μόνο πράγμα που θέλω αυτή την στιγμή, δεν είναι ούτε παιδοψυχολόγους ούτε βοήθειες ούτε τίποτα. Θέλω να βγει η μάνα μου (σημ: εννοεί από την φυλακή)», δήλωσε η αδελφή της 12χρονης στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με το νομικό σύστημα της χώρας μας, μετά και τις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα, οποιαδήποτε συνεύρεση με ανήλικο είναι κακούργημα, ενώ συναίνεση από ανήλικο δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ. Όμως, το αδίκημα χαρακτηρίζεται από τον τρόπο τέλεσης αυτού από τον δράστη. Αν ο δράστης δώσει ανταλλάγματα στο ανήλικο θύμα για να συνευρεθεί μαζί του, εκμεταλλευόμενος την παραμέληση ή την ανέχειά του, τότε το αδίκημα είναι κατάχρηση ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις. Αν όμως ασκηθεί βία ή το θύμα απειληθεί, τότε είναι βιασμός. Δηλαδή, πλέον ο βιασμός ανηλίκου προϋποθέτει την άσκηση βίας και όχι το αν ένα ανήλικο θύμα έχει τη συνείδηση και την κρίση για να συναινέσει σε τέτοια συνεύρεση.

Η εισαγγελέας, επίσης, προτείνει ο βασικός κατηγορούμενος από τον Κολωνό, να απαλλαγεί από την βαριά κατηγορία της μαστροπείας μέσω εξαναγκασμού και ζητά να καταδικαστεί αντ’ αυτής για διευκόλυνση ανηλίκου να εκδίδεται. Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, σύμφωνα με νομικούς κύκλους που στηρίζουν την εισαγγελική πρόταση, αυτό δεν σημαίνει ότι η εισαγγελέας απάλλαξε τον βασικό κατηγορούμενο από το αδίκημα της μαστροπείας, αλλά άλλαξε η μορφή τέλεσης του αδικήματος. Δηλαδή η εισαγγελέας θεωρεί ότι ο Μίχος δεν εξώθησε το παιδί στην πορνεία, αλλά την γνώρισε ήδη εκδιδόμενη, και δεν έκανε τίποτα για να την βοηθήσει, αντίθετα την διευκόλυνε.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις, που στρέφονται σε βάρος της εισαγγελικής λειτουργού για το περιεχόμενο της πρότασής της στην επίμαχη δίκη, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωσή της εκφράζει την ανησυχία της για τις «τακτικές λεκτικής βαρβαρότητας σε βάρος των λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίες δεν αρμόζουν σε ένα κράτος δικαίου».

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ